Παραχωρώντας συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα», ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, από τις ΗΠΑ όπου και βρίσκεται αυτές τις μέρες, δήλωσε τα εξής:
–Για το στράτευμα δεν θέλω τα παιδιά να κάνουν εννιά μήνες σκοπιά χωρίς να μαθαίνουν τίποτε. Προτιμώ να καθαρίζουν δάση και να κάνουν αντιπυρικές ζώνες, κι αν είναι μηχανικοί να χτίζουν γέφυρες στην Περιφέρεια που ρημάζει. Και βέβαια να υπάρχει και αμυντική προετοιμασία και κατάρτιση, κι όχι μόνο για άντρες, αλλά και για γυναίκες.
–Αλλο Πίστη, άλλο ο θεσμός της Εκκλησίας. Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει ένας τρόπος να γίνει μία μετάβαση σε αυτονομία της Εκκλησίας από το Κράτος με πλήρη σεβασμό στην Εκκλησία. Είμαι κι εγώ ο ίδιος θρησκευόμενος, όχι ότι αυτό είναι προϋπόθεση για να μπορώ να έχω αξιοπιστία στο θέμα αλλά είναι θέμα δημοκρατίας. Η Εκκλησία είναι ένα μεγάλο μέρος του Πολιτισμού της Ελλάδας και πρέπει να παραμείνει, αλλά πρέπει να αυτονομηθεί. Πηγαίνω στην Εκκλησία. Θυμάμαι τις προσευχές που μου δίδασκε η γιαγιά μου η Αλεξάνδρα η Κρητικιά, «Ιησούς Χριστός νικά…» που ακόμα τις κάνω.
–Δύσκολη κατάσταση, ένα χρόνιο πρόβλημα στη Μέση Ανατολή. Δεν λύνεις πιθανά εγκλήματα πολέμου με άλλα εγκλήματα πολέμου. Δεν πιστεύω ότι η Χαμάς εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό. Να μην υπάρξει παραπάνω κλιμάκωση, να επιστρέψουμε στις αποφάσεις του ΟΗΕ για να μπορέσουμε να έχουμε κάποια βιώσιμη λύση για δύο κράτη, είναι ο μόνος τρόπος. Για τα υπόλοιπα θα μιλήσω μέσω των επίσημων θέσεων του κόμματος.
eurokinissi photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σε δυο δοκιμές πυραύλων κρουζ μακρού βεληνεκούς προχώρησε η Βόρεια Κορέα
- Σεισμός 6 Ρίχτερ στο Περού: Τουλάχιστον 25 τραυματίες και μεγάλες ζημιές, vid
- ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Αναλυτικά όλες οι πληρωμές μέχρι και την Παρασκευή
- «Μεγάλα» στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν ανακοίνωσε η Κίνα
- Σύνοδο για όσες χώρες στηρίζουν το Κιέβο θέλει ο Μακρόν αρχές Γενάρη στο Παρίσι
- Τραγωδία στην Ινδονησία: Φονική πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας – 16 νεκροί, vid
- Επικό ΒΙΝΤΕΟ! Αυτά έκανε ο απεσταλμένος του Πούτιν στο Μαϊάμι
- Ουκρανικό ζήτημα: Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι! Η πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ
- Σαν σήμερα 29 Δεκεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Φον ντερ Λάιεν για Ζελένσκι-Τραμπ: «Υπήρξε πρόοδος»









