• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άβατο υπάρχει μόνο στο Άγιο όρος, όχι στα Εξάρχεια – Τι δήλωσε (μεταξύ άλλων) η κ.Παπακώστα

Άβατο υπάρχει μόνο στο Άγιο όρος, όχι στα Εξάρχεια – Τι δήλωσε (μεταξύ άλλων) η κ.Παπακώστα

Η συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την ανομία που επικρατεί στα Εξάρχεια, έχει δώσει αφορμές για να γίνουν πολλές σκέψεις πολιτικές και όχι μόνο.

Με δεδομένο την προβληματική περιοχή των Εξαρχείων, πολλοί πολίτες εκφράζουν τις ανησυχίες τους. Δείτε το πρόσφατο γεγονός που εξόργισε αλλά και φόβισε τους κατοίκους των Εξαρχείων. Διαβάστε ΕΔΩ, προηγούμενο μας άρθρο.

Στο θέμα των Εξαρχείων και γενικότερα της ασφάλειας αναφέρθηκε η κ.Παπακώστα.

Διαβάστε τι δήλωσε (μεταξύ άλλων), στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

“Από την αρχή της θητείας μου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σας βεβαιώνω ότι δρούμε καθημερινά. Η Ελληνική Αστυνομία δρα με σχεδιασμό και μεθοδικότητα, σεβόμενη παράλληλα τα ανθρώπινα δικαιώματα διατηρώντας αυτή την ευαίσθητη ισορροπία με αφοσίωση, και οι επιτυχίες της είναι ο καρπός αυτής της συνεργασίας της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας, η οποία προβλέπει τη διαρκή παρουσία στην περιοχή. Το μήνυμα δηλαδή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι ξεκάθαρο: Η ανοχή στην παραβατικότητα είναι μηδενική, άβατα για εμάς δεν υπάρχουν στη χώρα, εκτός από το αυτοκέφαλο του Αγίου Όρους.

Κάποιοι έχουν «επενδύσει» στο να θολώνουν αυτή την πολιτική κατεύθυνση σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να πείσουν τους πολίτες ότι η Αθήνα είναι ανασφαλής, το οποίο πολύ απέχει από το ότι όντως υπάρχουν ζητήματα παραβατικότητας που μας απασχολούν και απασχολούν τους Αθηναίους, και στα οποία έχουμε ρίξει το βάρος μας, μεταφέροντας μία στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας και βλάπτοντας τελικά την εικόνα της πατρίδας μας προς τα έξω, εκπέμποντας λανθασμένα σήματα.

Για εμένα τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή-, η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες και γι΄ αυτό χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και από την αυτοδιοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες”.

Τα σχόλια αλλά και τα συμπεράσματα δικά σας!

photo:eurokinissi