• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ! Λάππας (ΣΥΡΙΖΑ): «Τι αδίκημα διαπράττει κάποιος που απλώς κουβαλάει μολότοφ;» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ! Λάππας (ΣΥΡΙΖΑ): «Τι αδίκημα διαπράττει κάποιος που απλώς κουβαλάει μολότοφ;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματικά μένουμε άφωνοι...

Η επαναφορά της κατοχής βομβών μολότοφ ως κακούργημα αντί πλημμελήματος, που το είχε μετατρέψει ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση τον περασμένο Ιούνιο, προκάλεσε ένταση στην Βουλή, κατά την συζήτηση των τροποποιήσεων του Ποινικού Κώδικα στην αρμόδια Επιτροπή.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του εισηγητή του πρώην κυβερνώντος κόμματος, Σπύρου Λάππα:

«Πείτε μου σας παρακαλώ, ποιο αδίκημα διαπράττει αυτός που κατέχει μία βόμβα μολότοφ στην πλάτη. Θέλω να μου προσδιορίσουν οι συνεργάτες σας. Θέλω ακριβή και συγκεκριμένη αιτιολογία, γιατί στην αιτιολογική έκθεση δεν το αναφέρετε,  ποιο έννομο αγαθό προσβάλλει η απλή κατοχή μιας βόμβας μολότοφ, όταν η οπλοφορία και η οπλοχρησία ενός καλάσνικοφ το οποίο μπορεί να έχει 15 σφαίρες μέσα και να έχω άλλες 15 δεσμίδες στην πλάτη μου που μπορεί να σκοτώσουν 200, να είναι ένα απλό πλημμέλημα, εφόσον η οπλοφορία και η οπλοχρησία εξακολουθεί να είναι πλημμέλημα. Τόσο απλά, τόσο καθαρά, τόσο λογικά με το “λάμδα” κεφάλαιο», τόνισε ο κ. Λάππας.

Αναρωτιόμαστε: Εκείνος που έχει μια βόμβα μολότοφ στο σακίδιο του, για ποιόν λόγο ακριβώς την κουβαλά; Την πηγαίνει βόλτα;

Όσο και αν προσπαθεί κάποιος να διατηρήσει «πολιτικό πολιτισμό» στα γραφόμενά τους, τέτοιες δηλώσεις είναι εξοργιστικές και ασχολίαστες.

Η απάντηση ήρθε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης αρχικά με σκωπτική διάθεση και με αντιστροφή του ερωτήματος.

«Αυτός ο οποίος έχει μια βόμβα μολότοφ στο σακίδιο του, τι την θέλει; Βόλτα θα κάνει με τη βόμβα μολότοφ; Δηλαδή, ο έμπορος ναρκωτικών που έχει μια τσάντα με ναρκωτικά, βόλτα θα κάνει; Βόλτα τα κάνει κ. Λάππα;», σχολίασε ο Κώστας Τσιάρας.

Έπειτα, υπενθύμισε τα δραματικά γεγονότα στη Marfin και τις ρίψεις μολότοφ, με αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

«Για να καταλάβουμε το τι γίνεται, και αν θέλετε να ξεχάσετε γεγονότα τα οποία πλήττουν την ίδια την ελληνική πολιτεία, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία, ας θυμηθείτε την MARFIN. Είναι δικαίωμά σας, οι Έλληνες πολίτες όμως δεν το ξεχνάνε και πρέπει κάποια στιγμή να βάλουμε μια σειρά σε ορισμένα ζητήματα. Δεν υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση σε κάποια περιστατικά και διαφορετική σε άλλη», κατέληξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης. 

ΦΩΤΟ eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...