• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αρχίζει το απόγευμα η διαδικασία για την πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα

Αρχίζει το απόγευμα η διαδικασία για την πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα

staikouras
Η διαδικασία της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών για το νέο πτωχευτικό νόμο θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Στις 18:00 σήμερα το απόγευμα αναμένεται να αρχίσει στη Βουλή η διαδικασία της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, για το νέο πτωχευτικό νόμο.


Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια, για τον νέο πτωχευτικό κώδικα και αφού επέκρινε τον πρωθυπουργό που δεν είναι παρών στη συνεδρίαση, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Σταϊκούρα.

«Καταθέτουμε πρόταση μομφής εναντίον του Υπουργού που εισηγείται αυτόν το νόμο έκτρωμα, τον νόμο της πτώχευσης, της χρεοκοπίας ακόμη και φυσικών προσώπων και νοικοκυριών. Τον νόμο της άμεσης ρευστοποίησης της περιουσίας τους και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση της ΝΔ να κατεδαφίσει την προστασία της πρώτης κατοικίας και να πτωχεύει τους πολίτες στα μουλωχτά, σαν τους κλέφτες. Να ξεκινήσει άμεσα η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή. Να αναγκαστεί να έρθει στο κοινοβούλιο και ο κ. Μητσοτάκης, που κρύβεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, άκουσε την πρόταση μομφής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και περιμένοντας την κατάθεσή της έδωσε το λόγο στον υπουργό Οικονομικών, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία θεώρησε ότι η συζήτηση έπρεπε στο σημείο αυτό να τερματιστεί.

«Με υπογραφή Τσίπρα το Φεβρουάριο του ’19 σταμάτησε η προστασία της πρώτης πρώτης κατοικίας. Αιδώς Αργείοι» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)