Απόσπασμα της συνέντευξης του Προέδρου της Βουλής, στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον Αθήνα 9.84 και τον δημοσιογράφο κ. Βασίλη Πάικο,

κληθείς να απαντήσει σχετικά με το χθεσινό δημοσίευμα των «Παραπολιτκών» που αναφερόταν στα εσωκομμματικά του ΣΥΡΙΖΑ και το πρόσωπό του, δήλωσε:

«Λυπάμαι που είμαι υποχρεωμένος να τοποθετηθώ δημόσια, διότι ξέρετε πως κι ακόμα κι αν είναι αυτονόητα κάποια πράγματα, επειδή και η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής έγινε δημόσια και με παρουσία δημοσιογράφων, θα πρέπει κανείς να τα επανορθώνει, επειδή σου λέει “δεν έκανες διάψευση”.

Θέλω να σας πω ευθύτατα ότι τις τελευταίες μέρες διακινούνται, αναπαράγονται και εμπλουτίζονται με ευφάνταστα στοιχεία, όπως το χθεσινό πρωτοσέλιδο στα «Παραπολιτικά», σενάρια που έχουν ως μόνο στόχο, τελικά, να παρουσιάσουν αδύναμο και χειραγωγούμενο τον Πρωθυπουργό και να δημιουργήσουν καταστάσεις διχασμού στον ΣΥΡΙΖΑ.

Γνωρίζουν όλοι ότι ήταν απολύτως προσωπική, έγκυρη και εξηγήσιμη, σε σχέση με την αναγκαιότητα της νέας φάσης, η πρωτοβουλία και πρόταση του Προέδρου και Πρωθυπουργού για τον Πάνο Σκουρλέτη στη θέση του νέου Γραμματέα του Κόμματος.

Αυτή ακριβώς η επιλογή εξηγήθηκε, συζητήθηκε και εγκρίθηκε με πάρα πολύ μεγάλη πλειοψηφία από την Κεντρική Επιτροπή. Οτιδήποτε από αυτά τα οποία γράφονται, ότι υπήρξε χειραγώγηση, ότι υπήρξαν εκβιασμοί, ότι υπήρξαν άλλες υποψηφιότητες κλπ, κινούνται απολύτως στη σφαίρα του φαντασιακού, για να μην πω ότι είναι και κάτι απολύτως κατασκευασμένο.

Πικραίνομαι που αναγκάζομαι δημόσια να τοποθετούμε, επαναλαμβάνω στα αυτονόητα, διότι αυτά όπως σας είπα έχουν εξηγηθεί και συζητηθεί δημόσια και δεν υπάρχει κανένα παρασκήνιο. Παρόλα αυτά, επειδή δυστυχώς στην εποχή μας απ’ ότι φαίνεται διεξάγεται ένας πόλεμος αρκετά ανηλεής ως προς την εξέλιξή του και με «fake news», χρησιμοποιούνται και τέτοια σενάρια από διάφορες πλευρές».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu