Αυτό δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.
«Δεν υπάρχει όριο για την αναστολή εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Ισχύει όσο κρατά η πανδημία και υπάρχει κίνδυνος. Η κείμενη εργατική νομοθεσία προβλέπει τι μπορεί να κάνει μια επιχείρηση σε αυτή την περίπτωση. Εάν η επιχείρηση μπορεί για παράδειγμα να βάλει έναν εργαζόμενο σε τηλεργασία, μπορεί να το κάνει. Αν αποφασίσει να τον απολύσει και ο εργαζόμενος αμφισβητήσει το δικαίωμα αυτής της απόλυσης, πάνε στο δικαστήριο και αυτό κρίνει αν είναι νόμιμη η απόλυση. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει τη νομοθεσία ούτε θα θεσπίσει γενικό κανόνα απολύσεων. Στην εργατική νομοθεσία, ως ισχύει σήμερα, υπάρχει συγκεκριμένο άρθρο που προβλέπει ότι η επιχείρηση μπορεί να επικαλεστεί σπουδαίο λόγο για απόλυση», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Για το Δημόσιο, επισήμανε ότι δεν υφίσταται συνταγματική δυνατότητα για απολύσεις και στο πλαίσιο αυτό οι εργαζόμενοι θα βγαίνουν σε αναστολή άνευ αποδοχών.
Ο υπουργός χαρακτήρισε γραφικούς και ανορθολογιστές τους αρνητές, ενώ σχολιάζοντας τις χθεσινές συγκεντρώσεις ανέφερε ότι πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που συμμετείχαν στους αγανακτισμένους την περίοδο 2010-2011 και στο «όχι» για το δημοψήφισμα του 2015.
«Δεν πιστεύω ότι αυτοί που διαδήλωσαν χθες, απηχούν ένα κοινό μας αίσθημα. Είναι ένα περιθωριακό κομμάτι του πολιτικού συστήματος των ψηφοφόρων αναμφίβολα. Προφανώς υποκινούνται από ακραίους πολιτικούς χώρους, γιατί τα συνθήματα που ακούγονταν ήταν χυδαία», κατέληξε.
Ερωτηθείς αν η υποχρεωτικότητα επεκταθεί και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι «αν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγηθεί στον υπουργό Υγείας και για άλλους κλάδους, προφανώς θα τη θεσπίσουμε».
Απέκλεισε το ενδεχόμενο γενικού lockdown αλλά προανήγγειλε τοπικά lockdown μόνο για τους ανεμβολίαστους. «Αν βαθύνει η πανδημία, μέτρα τύπου γενικής καραντίνας δε θα ληφθούν μόνο για έναν λόγο. Διότι πλέον υπάρχουν οι εμβολιασμένοι, τους οποίους δεν έχουμε δικαίωμα να περιορίσουμε. Ακόμα και στα τοπικά lockdown, θα ακολουθηθεί η ίδια αρχή. Οι εμβολιασμένοι δεν μπορούν να περιοριστούν, αφού δεν κινδυνεύουν», δήλωσε, την ώρα που τον γύρο των ΜΜΕ κάνει η δήλωσε για τον πλήρως εμβολιασμένο Βρετανό τουρίστα στην Κέρκυρα που μπήκε στην εντατική.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το 93% όσων κινούνται στους δρόμους… φοβάται την επικίνδυνη συμπεριφορά των υπολοίπων
- Viral o “Iron Man” εστιάτορας στην Κίνα: Έφτιαξε στολή ρομπότ…και παραδίδει φαγητό! vid
- Κέλλας: «Τα 4 βασικά αιτήματα των αγροτών έγιναν δεκτά»
- Ινδία: Επιβατικό τρένο συγκρούστηκε με κοπάδι ελεφάντων – Επτά ελέφαντες σκοτώθηκαν, vid
- Κεντρικοί δρόμοι των Βρυξελλών γέμισαν… πατάτες λόγω των αγροτών, vid
- Τροχαίο ατύχημα στα Χανιά: Χωρίς τις αισθήσεις του ο οδηγός – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
- Πρόεδρος ΕΕΘ: «Οι μεγάλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες δεν αφήνουν ούτε μισό σεντ στην ελληνική οικονομία»
- Κινέζος Άγιος Βασίλης: “Mεταμόρφωσαν” διοικητή της δυναστείας Τσινγκ σε Άγιο Βασίλη
- Το Ιράν εκτέλεσε άνδρα που καταδίκασε για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ
- Μανιταρο-προορισμός φιλοδοξεί να γίνει η Αρναία Χαλκιδικής, με μανιταροσαφάρι και συνταγές με τρούφα









