• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αποκάλυψη: Τι δεν άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει στη χώρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποκάλυψη: Τι δεν άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει στη χώρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα 4,5 χρόνια που βρέθηκε στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, όλα πήγαν πίσω.

Οι επενδυτές κυνηγήθηκαν από τη χώρα με κάθε τρόπο, ενώ ακούσαμε στελέχη του κόμματος, να μιλούν για την…όαση
της Βενεζουέλας και του καθεστώτος Μαδούρο
!

Στο πλαίσιο αυτό, παρά το ότι ακούγαμε πως θα μπουν επιτέλους μπουλντόζες στο Ελληνικό για να ξεκινήσει ένα από τα μεγαλύτερα έργα για τη χώρα, περνώντας από…διορία σε διορία, κατέληξαν να μπλοκάρουν την επένδυση που οι ίδιοι αρχικά είχαν ξεκινήσει και η οποία έμεινε σε αυτή την κατάσταση μέχρι που ήρθε η νέα κυβέρνηση. Δεν ήταν όμως αυτό το μόνο επενδυτικό έργο που απέτρεψαν να υλοποιηθεί.

Στις Σκουριές, η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» ακόμα…περιμένει, την έκδοσή των αδειών την οποία είχε αιτηθεί επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και που φυσικά ποτέ δεν είδε!

Μετά από απόφαση του ΣτΕ, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα προχωρήσει σε άμεση έκδοση των εν λόγω αδειών, για να ξεπαγώσει και αυτή η επένδυση. Το υπουργείο παράλληλα εκτοξεύει πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για «ιδεοληψίες που εμπόδιζαν τις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Οι αιτήσεις που έκανε δεκτές το ΣτΕ, ήταν:

Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ έκανε δεκτές τρεις αιτήσεις ακύρωσης που αφορούσαν:

1) παράλειψη της Διοίκησης να χορηγήσει διετή παράταση ισχύος της άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του έργου «Μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών»,

2) παράλειψη της Διοίκησης να χορηγήσει συμπληρωματική – τροποποιητική άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του έργου «Μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών» και

3) παράλειψη της Διοίκησης στη χορήγηση ετήσιας παράτασης της άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των «Βοηθητικών Εγκαταστάσεων και Υποδομών Εξυπηρέτησης Σκουριών».

Σε ανακοίνωση που εξεδόθη από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος αναφέρει σχετικά:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις εμμονές και τις ιδεοληψίες της λειτούργησε σταθερά ως εμπόδιο για την ανάπτυξη επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Αυτό αποδεικνύεται και από τις 3 αποφάσεις που έλαβε το ΣτΕ (1531, 1532 και 1533), που κάνουν αποδεκτές στο σύνολό τους 3 αιτήσεις ακύρωσης της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» εναντίον του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι αποφάσεις αυτές επιβεβαιώνουν την κριτική που ασκήθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση για την υπόθεση των Σκουριών. Μια στάση αρνητική για την επένδυση, αλλά και τους εργαζόμενούς της στην επιχείρηση και την ευρύτερη περιοχή. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη νέα του ηγεσία θα συμμορφωθεί άμεσα και πλήρως με τις αποφάσεις του ΣτΕ και θα εκδώσει τις σχετικές άδειες».

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •