Αποκάλυψη: Τα σημαντικά πράγματα που είπε ο Αλ.Τσίπρας, που δεν σχολιάστηκαν από κανέναν (Βίντεο)

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε πολλά και σημαντικά πράγματα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Θα εστιάσουμε σε μερικά σημεία

«Είμαι συνηθισμένος να χάνω στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζω στην κάλπη το’ χω αποδείξει αυτό και τον Γενάρη του 2015 και στο δημοψήφισμα»

Σχόλιο: Εδώ έχουμε δύο σημαντικές αποκαλύψεις. 1) Θεωρεί ότι οι δημοσκοπήσεις δεν αντικατροπτίζουν την δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ. 2) Είναι σίγουρος ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Γιατί όμως; Τι γνωρίζει;

«Οι κάλπες που θα στηθούν θα είναι οι κάλπες για τις ευρωεκλογές , για την αυτοδιοίκηση για τις περιφερειακές για πρώτη φορά και για τους κοινοτάρχες, θα έχουμε τέσσερις κάλπες ούτως ή άλλως στις 26 Μαΐου»

Σχόλιο: Απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες για τις Εθνικές εκλογές. Επίσης είπε ότι για πρώτη φορά, θα στηθούν κάλπες για τους…κοινοτάρχες.

«Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και της προοδευτικής συμμαχίας είναι να πετύχει πολύ σημαντικές νίκες προς όφελος των πολλών και να έχει ένα σαφέστατο στίγμα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στόχος μας είναι η νίκη στις ευρωπαϊκές εκλογές και δεν είναι ήττα με χαμηλό σκορ»

Αναφέρθηκε στο πολιτικό κόστος, που έχει για τον ίδιο αλλά και για το κόμμα του, η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

«Αλήθεια στα κρίσιμα εθνικά θέματα οι προκάτοχοι μου σκεφτόντουσαν το πολιτικό κόστος; Ποτέ δεν το σκέφτηκα αυτό στις μεγάλες και κρίσιμες στιγμές της 4ετούς θητείας μου, ούτε το 2015 με την απόφαση μου να πάω σε ένα δύσκολο συμβιβασμό όπου έχανα τη μισή μου κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά ήξερα αυτό που κάνω είναι το ορθό για τη χώρα και βεβαίως ούτε μια στιγμή όταν μου δόθηκε αυτή η μεγάλη ιστορική ευκαιρία να λυθεί μια διαφορά 30 ετών προς όφελος της χώρας που αναβαθμίζει τις δυνατότητες της, το κύρος της στο εξωτερικό, λύνει μια διαφορά που ήταν εμπόδιο με τα βόρεια γείτονα που είχε γυρίσει την πλάτη της προς την Ελλάδα, που ήταν και είναι ο φυσικός της σύμμαχος»

Σχόλιο: Μας είπε ο πρωθυπουργός, ότι ήθελε οπωσδήποτε να λύσει το..Σκοπιανό, χωρίς να λογαριάσει το πολιτικό κόστος.

Τι είπε για τα σκάνδαλα

«Κονταροχτυπιόμαστε στο γήπεδο των σκανδάλων και της σκανδαλολογίας υπάρχουν σκάνδαλα τα οποία τα γνωρίζουμε εδώ και χρόνια και από την άλλη υπάρχει η Πετσιτολογία δια πάσα νόσο και αστοχία».

Αναφέρθηκε και στην υπόθεση Novartis

«Η υπόθεση αυτή έχει προκύψει από κάποια μέσα ενημέρωσης φιλικά προς την αξιωματική αντιπολίτευση πριν από 8 μήνες».

«Είναι σκευωρία αυτό που καταγράφεται στα εκατοντάδες έγγραφα της δικογραφίας και αυτά που λένε τα εσωτερικά έγγραφα της Νοβάρτις; Είναι σκευωρία το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο όπως λένε τα έγγραφα του FBI;»

Τι δήλωσε ότι θα κάνει, αν…χάσει τις επερχόμενες Εθνικές εκλογές

«Όλα τα σημαντικά αξιώματα που έχω κατακτήσει δεν τα διεκδίκησα, ήρθαν διότι η ζωή τα έφερε. Δεν είμαι εγώ με τη μεγάλη δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι μου για την οικογενειακή παράδοση να γίνω πρωθυπουργός, στα χνάρια του πατέρα μου. Δεν έχω καμία τέτοια αγωνία, άλλοι έχουν αγωνία για τα αποτελέσματα των εκλογών».

Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά

«Δεν θέλουμε να είναι αποσταθεροποιημένος ο γείτονας μας θέλουμε διάλογο και ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας».

«Δεν εκβιάζουμε αλλά ούτε και εκβιαζόμαστε»

Photo:eurokinissi

  • 52
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...