Από το «πρώτη φορά αριστερά» στο «ποτέ πια αριστερά» (ΒΙΝΤΕΟ)

Όσο η χώρα οδεύει σε προεκλογική τροχιά, τόσο οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας γίνονται πιο ευδιάκριτες.
Του Άρη Δημόπουλου

Αυτό έχουν αρχίσει δειλά δειλά και το εντάσσουν στον πολιτικό τους λόγο και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, σε απάντηση στις κατηγορίες στελεχών (κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ) για «ακροδεξιά» στροφή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το λανθασμένο εξάλλου νόημα που είχε τόσα χρόνια (και εξακολουθεί να έχει) η έννοια της αριστεράς στην Ελλάδα ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό και στην κριτική που κατά καιρούς ασκούν οι αντιπολιτευόμενοι. 

Το τελευταίο ωστόσο διάστημα βλέπουμε αυτή την «απενοχοποίηση» της…«καλής αριστεράς» να απορρίπτεται σταδιακά πολύ ορθά στην ρητορική της αντιπολίτευσης. 

Τρανό παράδειγμα αποτέλεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσων Φωτήλας, ο οποίος και ήταν καλεσμένος χθες στο πάνελ του ΣΚΑΙ , προκειμένου να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις ένα μήνα μετά το Μάτι και μερικές μέρες μετά το διάγγελμα Τσίπρα στην Ιθάκη.

Από τα χείλη του ακούσαμε το ,ομολογουμένως σπάνιο για Έλληνα πολιτικό, «Ποτέ πια αριστερά», υποστηρίζοντας πως αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια είναι το πραγματικό πρόσωπο της αριστεράς:

«Για τις παροχολογίες Τσίπρα νομίζω πως είναι εύκολο να μαντέψουμε τι θα ακούσουμε το επόμενο διάστημα από τη ΔΕΘ

Κάποιος βέβαια θα σκεφτεί πως ο κ.Τσίπρας το 2014 που ήξερε ότι θα ασκήσει εξουσία έταξε τα πάντα στους πάντες και δεν κράτησε τίποτα. Φανταστείτε λοιπόν τώρα που ξέρει ότι ΔΕΝ θα χρειαστεί να κάνει τίποτα από αυτά γιατί φεύγει!

Ποιος τον πιστεύει όμως είναι το θέμα. Ένα μόνο θετικό στοιχείο υπάρχει σε όλη αυτή την ιστορία, κόστισε όμως πάρα πολύ ακριβά. Αυτό είναι ότι και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης έχει πλέον αντιληφθεί τι σημαίνει αριστερά.

Γιατί αυτό που ζούμε είναι αριστερά και είναι έτοιμος (σ.σ. ο πολίτης) να δώσει το μήνυμα ‘ποτέ πια αριστερά’».

 

Το μεγάλο στοίχημα

Θα δούμε κατά πόσο λοιπόν το «Ποτέ ξανά Αριστερά» κριθεί ικανό από τον Έλληνα «σοφό» ψηφοφόρο προκειμένου να δώσει και την πιο έμπρακτη απάντηση στο «Πρώτη φορά Αριστερά» που ακούσαμε πριν από μερικά χρόνια. 

Σήμερα πλέον το τελευταίο δεν αποτελεί άλλο ένα «προεκλογικό σύνθημα». Όλοι οι Έλληνες το βιώνουν στην καθημερινότητά τους:

(Δείτε από το 2:22)

  • 70
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...