• Αρχική
  • Άρθρα
  • Από νωρίς στα γραφεία οι υπουργοί: Πριν τις 8 έπιασαν δουλειά (BINTEO)

Από νωρίς στα γραφεία οι υπουργοί: Πριν τις 8 έπιασαν δουλειά (BINTEO)

Διαβάζουμε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στα γραφεία τους οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πρώτος έφτασε στο υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Νίκης, ο Χρήστος Σταϊκούρας με τα ρολόγια να δείχνουν 7:08, όταν πέρασε την πόρτα του κτιρίου.

Δεύτερος, στις 7:34, βρέθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης Επενδύσεων και Επενδύσεων ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι «δεν μπορεί να αφήσουμε καμία ημέρα χαμένη».

Όπως εξήγησε, «ετοιμαζόμαστε για τα πρώτα νομοσχέδια. Προτεραιότητά μας να δούμε τα έτοιμα νομοσχέδια από τους προηγούμενους και αν χρειάζεται, να τα φέρουμε στη Βουλή».

Ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development, κ. Οδυσσέα Αθανασίου, για την επένδυση στο Ελληνικό, ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι «είχα ενημέρωση για τα ακριβή στάδια, προκειμένου να ξεκινήσει η επένδυση στ’ αλήθεια. Είναι ένα σύνθετο έργο, επειδή, όμως, πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει προσωπικά ενδιαφέρον, θα συντονίσει τα υπουργεία για να πάμε γρήγορα με την επένδυση στο Ελληνικό».

Στις 7:43 έφτασε στο υπουργείο ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερακάκης.

«Είμαστε έτοιμοι για τα πρώτα μας νομοθετήματα. Στοχοπροσήλωση και δουλεία», αρκέστηκε να δηλώσει ο . Πιερακάκης.

Στις 7:46 την πόρτα του υπουργείου Υγείας πέρασε ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος στις δηλώσεις του, επισήμανε την σημασία της συνεργασίας με όλους.

«Συμπαίχτες είναι όλοι. Θα είμαστε σε αλληλεπίδραση με τον κόσμο για να δούμε τι πρέπει να φτιαχτεί. Όλοι θα είναι συμμέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια, ακόμα και όσοι πιστεύουν ότι είμαστε αντίπαλοι επειδή είμαι υπουργος της Νέας Δημοκρατίας».

Όσο για το ποιά θα είναι η πρώτη του απόφαση, ο νέος υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι «το πολύ μεγάλο βάρος το παίρνουν οι μεγάλες μονάδες υγείας της πρωτεύουσας».

Από πολύ νωρίς και η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού. Πριν τις 7.30 έφτασαν στην Αμαλίας, ο υπουργός Χάρης Θεοχαρης και ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας. Και οι δύο περπάτησαν στους ορόφους και επισκέφτηκαν τα τμήματα των διευθύνσεων, καθώς θελουν να έχουν προσωπική επαφή με τους ανθρώπους του υπουργείου. Είχαν μάλιστα δώσει το στίγμα τους από την προηγούμενη ημέρα, με πολύωρες συσκέψεις με τους γενικούς γραμματείς και τις διευθύνσεις καθώς και την ηγεσία του ΕΟΤ.

Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα. ΦΩΤΟ eurokinissi