• Αρχική
  • Άρθρα
  • Απαγόρευση συναθροίσεων: ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καλούν σε ανυπακοή

Απαγόρευση συναθροίσεων: ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καλούν σε ανυπακοή

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της εξ αριστερών αντιπολίτευσης στην κυβερνητική ανακοίνωση ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων.

Η δήλωση του υφυπουργού ΠΡΟΠΟ Λευτέρη Οικονόμου ότι η απαγόρευση δε στοχεύει στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης (Προπύλαια 12:00), δεν έπεισε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25. Να σημειωθεί ότι ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για χαλάρωση των υφιστάμενων απαγορεύσεων.

Τα τρία κοινοβουλευτικά κόμματα της εξ αριστερών αντιπολίτευσης βλέπουν στην κυβερνητική ανακοίνωση μια αυταρχική μεθόδευση, προκειμένου να κατασταλούν οι αντιδράσεις φοιτητών και καθηγητών στην υπό ίδρυση πανεπιστημιακή αστυνομία. Κάνουν επίσης λόγο για πολιτική εργαλειοποίηση της πανδημίας από την κυβέρνηση, ερήμην της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Τέλος, οι νεολαίες και τα φοιτητικά σχήματα που πρόσκεινται στα τρία κόμματα, καλούν στο συλλαλητήριο της Πέμπτης. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 δίνουν πλήρη πολιτική κάλυψη σε όσους συμμετάσχουν, κάτι που στην ουσία αποτελεί κάλεσμα σε ανυπακοή στην κυβερνητική απαγόρευση.

Από CNN Greece