• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό – Με νέα πρόσωπα και διάρθρωση στη μεταμνημονιακή εποχή

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό – Με νέα πρόσωπα και διάρθρωση στη μεταμνημονιακή εποχή

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τον πολυσυζητημένο ανασχηματισμό που φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα για το Μαξίμου, ώστε τόσο σε ουσιαστικό όσο -και κυρίως- σε συμβολικό επίπεδο, να σηματοδοτήσει το πέρασμα στη μεταμνημονιακή εποχή, με ένα πιο δυναμικό σχήμα.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτός από τις αλλαγές προσώπων, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν και αλλαγές στη διάρθρωση της κυβέρνησης, με «σπάσιμο» υπουργείων στα οποία παρατηρείται υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων.

Ο ανασχηματισμός φέρεται να στοχεύει και στο «άνοιγμα» στην Κεντροαριστερά, με τους επιτελείς του Μαξίμου να αναζητούν τρόπους για «αναίμακτη» είσοδο στελεχών που προέρχονται από το παραδοσιακό σοσιαλδημοκρατικό στρατόπεδο και στήριξαν την κυβέρνηση σε κρίσιμες στιγμές.

Σε κάθε περίπτωση εξελίξεις αναμένονται από τη Δευτέρα, με το ημερολόγιο να σηματοδοτεί την σταδιακή επαναφορά στη «κανονικότητα» μετά τα «μπάνια του λαού», για όσους και για όσο βέβαια υπήρξαν. Προς το παρόν το Μαξίμου εστιάζει στο συμβολικό κλείσιμο της «εποχής των Μνημονίων», που τροφοδοτεί την ειδησεογραφία τις φειδωλές, συνήθως, σε ειδήσεις ημέρες του Αυγούστου.

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...