Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τα Exit Poll (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 19:00, κλείνουν οι κάλπες και ανακοινώνεται το αποτέλεσμα των exit poll.

Η διαφορά του πρώτου κόμματος στην προτίμηση των Ελλήνων ψηφοφόρων από το δεύτερο κόμμα, σε συνδυασμό με το πόσα από τα λεγόμενα μικρά κόμματα θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το όριο του 3% ώστε να μπουν στη Βουλή είναι τα βασικά ερωτήματα  αυτή την ώρα, περίπου 60 λεπτά πριν κλείσουν οι κάλπες.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», στο επιτελείο της ΝΔ έχουν αισιοδοξία για την ετυμηγορία των Ελλήνων πολιτών.

Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει σκεπτικισμός με τα περισσότερα κορυφαία στελέχη του κόμματος να είναι συγκρατημένα για το αποτέλεσμα των εκλογών, αφού είναι μόλις πρόσφατη -βλέπε ευρωεκλογές- η διάψευση των προσδοκιών που καλλιεργούσαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι.

Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ αναμένουν την ετυμηγορία των πολιτών για να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα και να αξιολογήσουν τη στρατηγική που ακολούθησαν το τελευταίο διάστημα. Για την Χρυσή Αυγή, το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη «Μέρα 25» και τον Κυριάκο Βελόπουλο, η νύχτα προβλέπεται μακρά.

Στις 19:00 ακριβώς οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί και η κρατική ΕΡΤ θα μεταδώσουν το exit poll με την πρόβλεψη για το αποτέλεσμα της κάλπης.

Το πρώτο επίσημο σταθμισμένο αποτέλεσμα σε ολόκληρη την Επικράτεια θα κοινοποιηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών περίπου στις 21:00.

(φώτο: Eurokinissi)