• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αντιδράσεις κατά της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας – LIVE από την Βουλή

Αντιδράσεις κατά της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας – LIVE από την Βουλή

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η συζήτηση και ψήφιση του προβληματικού νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια,

δεύτερη ημέρα συνεδρίασης στην Ολομέλεια, με αντικείμενο τις διατάξεις που επιφέρουν αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο και τις σχέσεις γονέων και τέκνων.

Ένα νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις ελληνικών και διεθνών οργανώσεων, πολιτών, πολιτικών κομμάτων ακόμα και κυβερνητικών βουλετών.

Στη σημερινή τελευταία συνεδρίαση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης αναμένεται να απευθυνθούν στην Ολομέλεια και πολιτικοί αρχηγοί.

Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Κατατέθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας σε δύο άρθρα του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ονομαστική ψηφοφορία επί του άρθρου 7 «Από κοινού άσκηση της γονικής μέριμνας σε περίπτωση διαζυγίου ή ακύρωσης του γάμου και διάστασης των συζύγων- Αντικατάσταση τίτλου και άρθρου 1513 ΑΚ» και επί του άρθρου 13 «Δικαίωμα επικοινωνίας – Αντικατάσταση άρθρου 1520 ΑΚ».