Όπως αναφέρουν, αυτές τις ημέρες στη Γαλλία ο Μακρόν νομοθετεί «το αντιμεταναστευτικό και ρατσιστικό πρόγραμμα της Λεπέν και της γαλλικής ακροδεξιάς», ενώ «στη Γερμανία το ακροδεξιό AfD κερδίζει διαρκώς έδαφος όσο οι χριστιανοδημοκράτες υιοθετούν το πρόγραμμά του».
Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι «στην Ελλάδα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη χαϊδεύει τα ακραία και συντηρητικά ακροατήρια». Προσθέτουν ότι «ο πρωθυπουργός, που πολιτεύτηκε ενσωματώνοντας την πιο σκληρή ακροδεξιά ατζέντα την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπήρξε ο πρώτος διδάξας» και πως «η ΝΔ έστησε την στρατηγική της πάνω στην λογική του ηθικού πανικού και του φόβου πάνω και στο ζήτημα των μεταναστών εργατών».
«Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη έχει συμβάλλει τα μέγιστα στο ξεχαρβάλωμα των εργασιακών συνθηκών και στη γιγάντωση του προβλήματος έλλειψης εργατικών χεριών στην περιφέρεια και στην κατασκευή», σημειώνουν.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι πηγές της ΚΟ της Νέας Αριστεράς σχολιάζουν ότι «η δήλωση του κ. Κασσελάκη που κατηγορεί την κυβέρνηση για “ατζέντα Ισλαμαμπάντ” και “500.000 Πακιστανούς” που θα έρθουν στην χώρα, αντί να αναδεικνύει αυτήν την κρίσιμη οπτική από τη μεριά μιας προοδευτικής αντιπολίτευσης υιοθετεί την μεθοδολογία του κ. Μητσοτάκη και συμβάλει στη νομιμοποίηση και κανονικοποίηση του ακροδεξιού λόγου». «Η υιοθέτηση της λογικής της ΝΔ, στο όνομα της αντιπολίτευσης εναντίον της, και της alt right ατζέντας το μόνο που επιτυγχάνει είναι να ενισχύσει τα ακροδεξιά μορφώματα», καταλήγουν.
(φωτοeurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αλεξάνδρα Σδούκου: Κυβέρνηση και αγρότες δεν είναι αντίπαλοι
- Ηράκλειο: 38χρονος συνελήφθη για πυροβολισμούς σε κοινωνική εκδήλωση
- Mίνι βαν βυθίστηκε σε πάγο στη Σιβηρία στους -45 βαθμούς Κελσίου! vid
- Ο Ζελένσκι λέει ότι η Ρωσία επιτέθηκε με 500 drones και 40 πυραύλους
- Οι Τούρκοι παραβιάζουν ξανά τον ελληνικό εναέριο χώρο! Τι κρύβεται από πίσω;
- Εκατοντάδες τεράστιες τρύπες καταστρέφουν τα χωράφια στην Τουρκία – Τι κρύβεται πίσω από το φαινόμενο;
- Έβρος: Μετέφερε αλλοδαπούς παράνομα μέσα στην Ελλάδα και συνελήφθη
- Το βίντεο “φοράμε τα γούνινα παλτό μας με κουκούλα εντελώς λάθος” δίχασε το tiktok, vid
- Πολωνία: Άνοιξαν και πάλι δύο αεροδρόμια που είχαν κλείσει λόγω των ρωσικών πληγμάτων
- Σοκαριστική καραμπόλα με 50 αυτοκίνητα στην Ιαπωνία: Ένας νεκρός, 26 τραυματίες, vid
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΝΕΡΟ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ
ΡΕΥΜΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
ΑΠΕΡΓΙΑ









