• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ανθρωποκτονία ο θάνατος του πρώην Υπουργού Σ. Βαλυράκη; Η μαρτυρία που ανατρέπει τα πάντα! – ΒΙΝΤΕΟ

Ανθρωποκτονία ο θάνατος του πρώην Υπουργού Σ. Βαλυράκη; Η μαρτυρία που ανατρέπει τα πάντα! – ΒΙΝΤΕΟ

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της επίσημης ιατροδικαστικής εξέτασης.

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση του τραγικού θανάτου που είχε στη θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Εύβοιας ο πρώην Υπουργός, Σήφης Βαλυράκης.

Πιο συγκεκριμένα η γυναίκα του, Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, επικαλείται στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε εμπλοκή άλλου σκάφους!

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, που έχει την ευθύνη για το Λιμενικό Σώμα, η κυρία Βαλυράκη αναφέρει ότι:

«οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία ηγ εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Και συνεχίζει:

«Τα επαγγελματικά σκάφη στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θαλάσσα κατά τον χρόνο του συμβάντος. Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη, Γιώργος Σπύρου, υποστηρίζει πως υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας και αναφέρεται εκτενώς στις συνθήκες που προκάλεσαν τον θάνατο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Όπως λέει, ο Σήφης Βαλυράκης είχε λογομαχία με επαγγελματία ψαρά της περιοχής. «Από τα στοιχεία που έχω συλλέξει ο Σήφης είχε έντονη λογομαχία με επαγγελματία ψαρά. Λογομάχησε μαζί του σε έντονο επίπεδο. Υπάρχει αυτόπτης που είδε όλη τη σκηνή από απόσταση 500 μέτρων. Ο επαγγελματίας ψαράς άρχισε να περιφέρεται γύρω από το σκάφος κυκλικά και να εκφράζει επιθετική συμπεριφορά». Αδύνατον να χτυπήθηκε από την προπέλα του σκάφους του.

Ο Γιώργος Σπύρου δηλώνει και ο ίδιος ιδιοκτήτης φουσκωτού και ψαροντουφεκάς: «Η συμπεριφορά του αυτή προκάλεσε την πτώση του Σήφη από το σκάφος και μάλιστα επειδή ο Σήφης είχε βάλει την πρόσω ταχύτητα για να τον αποφύγει το φουσκωτό συνέχισε να κινείται ευθεία γιατί είχε μικρή ταχύτητα και δεν μπορούσε λόγω του κυματισμού να πάει πιο γρήγορα. Δεν είναι δυνατόν να τον χτύπησε η προπέλα του σκάφους του. Η πτώση του ήταν ανάλογη με αυτή των βατραχανθρώπων. Έφυγε δεξιά. Είναι αδύνατον να έχει χτυπηθεί από την δική του προπέλα».

.

Αποκαλύψεις-«φωτιά» από αυτόπτη μάρτυρα


Ο Γιώργος Σπύρου, πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη μίλησε στο Megatv και την εκπομπή LIVE NEWS αποκαλύπτοντας σοκαριστικές πληροφορίες για το συμβάν

«Οι πληροφορίες που έχω δεν είναι μέσα από την ανακριτική διαδικασία. Αυτή την στιγμή γίνεται αστυνομική προανάκριση. Αλλά η Ερέτρια είναι μικρή, κάποιοι άνθρωποι απευθύνθηκαν σε μένα για να μου μεταφέρουν πράγματα που έχουν δει, τους προέτρεψα να καταθέσουν στις αρχές και κάποιοι το έχουν κάνει.

Γνωρίζω τι ακριβώς έχει συμβεί. Η πραγματικότητα είναι η εξής: ο Σήφης πήγε να ψαρέψει με το ψαροντούφεκό του, φτάνονστας στο σημείο τον προσέγγισε ένα επαγγελματικό αλιευτικό. Λογομάχησε μαζί του, τον απέτρεψε, του μίλησε άσχημα για να φύγει από την περιοχή και να μην ψαρέψει. Υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας που είδε το περιστατικό από απόσταση 500μ. Χωρίς να μπορεί να αναγνωρίσει ακριβώς το αλιευτικό.

Ο επαγγελματίας άρχισε να περιφέρεται περιμετρικά από το σκάφος και να προκαλεί κυματισμό. Η συμπεριφορά του του αυτή προκάλεσε την πτώση. Ο Σήφης είχε βάλει μικρή ταχύτητα και συνέχισε να κινείται ευθεία, ενώ είχε πέσει στη θάλασσα. Είναι απίθανο να τον έχει χτυπήσει η δική του προπέλα, η πτώση του είναι σαν αυτή των βατραχανθρώπων. Είναι αδύνατο να έχει χτυπηθεί από τη δική του προπέλα. Ο επαγγελματίας δεν αντηλήφθηκε την πτώση… με τις περιστροφές τον πάτησε. Βλέποντας όμως το σκάφος να συνεχίζει χωρίς επιβάτη… είναι βέβαιο ότι κατάλαβε πως προκάλεσε ατύχημα. Ήξερε ότι η βάρκα είναι άδεια και προφανώς θα είδε τον Σήφη αιμόφυρτο».

Η επίσημη αιτία θανάτου

Για βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις έκανε λόγο ο ιατροδικαστής, συμπεραίνοντας από τα μέχρι στιγμής στοιχεία πως αυτή είναι η αιτία του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη.

Μάλιστα ο ιατροδικαστής είχε εντοπίσει και κακώσεις στην πλάγια αριστερή του λαιμού, μετά απ΄χτύπημα με την προπέλα του σκάφους το οποίο και οδηγούσε.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, η κηδεία του πρώην Υπουργού αναβάλλεται επ’αόριστον.