• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ανασχηματισμός – Σε τρεις δόσεις σήμερα η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών

Ανασχηματισμός – Σε τρεις δόσεις σήμερα η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών

Προσαρμοσμένη στα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού θα είναι η σημερινή ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης,

μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό που αποφάσισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ανακοίνωσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.


Έτσι λοιπόν, η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σε τρεις δόσεις.
Στις 11:00, στις 11:45 και στις 12:30.

Οι αλλαγές στην κυβέρνηση
Δύο ηχηρές αποχωρήσεις, μετακίνηση πρωτοκλασάτων υπουργών σε άλλα χαρτοφυλάκια και είσοδο νέων προσώπων στο υπουργικό συμβούλιο, έφερε ο κυβερνητικός ανασχηματισμός.


Όπως ανακοινώθηκε λοιπόν, εκτός κυβέρνησης είναι πλέον ο μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο πρώην, πλέον, υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος προτείνεται για κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Τη θέση του κ. Θεοδωρικάκου στο Υπουργείο Εσωτερικών παίρνει ο Μάκης Βορίδης, ενώ του κ. Βρούτση ο Κωστής Χατζηδάκης. Τους οποίους αντικαθιστούν στα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος οι Σπήλιος Λιβανός και Κώστας Σκρέκας.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Χρήστος Ταραντίλης, στη θέση του Στέλιου Πέτσα, που μετακινείται στο Υπουργείο Εσωτερικών ως αναπληρωτής υπουργός.

Η μέχρι πρότινος υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη αναλαμβάνει υφυπουργός Τουρισμού, ενώ ο έως σήμερα υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, που παραμένει στη θέση του.

Επίσης, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης αναβαθμίζεται σε αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

(sputniknews)