ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πρόκειται να μιλήσει αργότερα στην Ολομέλεια της Βουλής για τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.
Ο πρόεδρος του κόμματος σημείωσε ότι το ελληνικό Δημόσιο συνεισέφερε πάνω από 38 δισ. ευρώ -εκτός των εγγυήσεων- για την ανασύνταξη του τραπεζικού συστήματος, ενώ παρέδωσε στις τράπεζες και τη διαχείριση των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης. Όπως τόνισε, «το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει μια σημαντική πολιτική πρωτοβουλία με την κατάθεση τροπολογίας για την έκτακτη εισφορά 5% στα κέρδη των τραπεζών. Κέρδη που προκύπτουν από τα χαμηλά επιτόκια καταθέσεων, τα υψηλά επιτόκια δανείων αλλά και τις επίσης υψηλές χρεώσεις και προμήθειες για καθημερινές συναλλαγές των πολιτών».
Επιπλέον, ο κ. Ανδρουλάκης κατέστησε σαφές ότι «η έκτακτη αυτή εισφορά δεν έχει μόνο φοροεισπρακτικό χαρακτήρα. Εδράζεται, πρωτίστως, στην ισχυρή πολιτική μας βούληση να μπει τέλος στις ολιγοπωλιακές πρακτικές που δυσκολεύουν την καθημερινή ζωή του ελληνικού λαού. Βούληση που δεν διαθέτει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κως: Στη φυλακή 22χρονη που εξαπάτησε γυναίκα – Την έπεισε να βγάλει στο δρόμο τα κοσμήματά της για «λόγους ασφαλείας»
- Κ. Τσιάρας: Θετική η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό μηχανισμό αντασφάλισης για φυσικές καταστροφές
- Βουλή-Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εντός της ημέρας κατατίθενται τα πορίσματα των κομμάτων
- Αντισυνταγματικές έκρινε η Ολομέλεια του ΣτΕ διατάξεις, που μείωσαν τις αποδοχές υπαλλήλων του υπ. Εξωτερικών
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι οι στόχοι του δεν έχουν ακόμα “επιτευχθεί”
- Ο πιο δραματικός παπαγάλος…τενόρος! Έτοιμος για το μέγαρο – ΒΙΝΤΕΟ
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων στα Φάρσαλα – Τέσσερις συλλήψεις
- Γερμανία: Οι εργαζόμενοι στα τοπικά δημόσια ΜΜΜ πραγματοποιούν 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο
- Ο Μαντς Μίκελσεν στο καστ της νέας ταινίας του Μάρτιν Σκορσέζε «What Happens at Night»
- Αναβαθμίζεται ποιοτικά το συσσίτιο των Ενόπλων Δυνάμεων, με την αύξηση του χρηματικού αντιτίμου τροφοδοσίας









