• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Αναποφάσιστος εμφανίζεται ο Δ. Καμμένος σχετικά με την παραμονή του στο προεδρείο της βουλής

Αναποφάσιστος εμφανίζεται ο Δ. Καμμένος σχετικά με την παραμονή του στο προεδρείο της βουλής

Τη δέσμευσή του ότι μέχρι την Πέμπτη (05/07) θα ανακοινώσει τις προθέσεις του σχετικά με το εάν παραιτηθεί από τη θέση του 8ου αντιπροέδρου του Σώματος, εξέφρασε στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Δημήτρης Καμμένος.

 

Το θέμα συζητήθηκε ενώπιόν του στη Διάσκεψη των Προέδρων, και -όπως τόνισε ο κ. Βούτσης- «σε κάθε περίπτωση, αν δεν δώσει ο ίδιος τη λύση, το θέμα θα λυθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή».

«Δεν μπορεί ένας βουλευτής να εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του. Ο κ. Καμμένος δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Βουλής για να πει τη τελική του άποψη. Ελπίζω ότι θα έχει βρει λύση και δεν θα βάλει σε περιπέτειες τη Βουλή. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα θα έχει κλείσει μέχρι την επόμενη Παρασκευή. Ο κανονισμός της βουλής είναι πολύ σαφής και αν χρειαστεί να γίνει πρόταση μομφής, η διαδικασία θα είναι αυστηρά κανονιστική για τα προβλήματα που δημιουργεί η παραμονή του στην αντιπροεδρία του Σώματος», ανέφερε ο κ. Βούτσης, ενημερώνοντας του κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

«Είναι σαφές ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα. Πρώτον, είναι προφανές από τον κανονισμό της Βουλής ότι οι αντιπρόεδροι προτείνονται και εκλέγονται από τα κόμματα σε ξεχωριστές κάλπες. Άρα δεν μπορεί να γίνει ανεκτή αυτή η κατάσταση, καθώς για δύο εβδομάδες ένα κόμμα, οι ΑΝΕΛ, δεν εκπροσωπούνται στο προεδρείο. Είναι δική μας ευθύνη να μην μπει το ζήτημα σε αυτή τη διαδικασία φθοράς. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή αυτή η κατάσταση. Δεν μπορεί να συνεχίζει ένας ανεξάρτητος βουλευτής να είναι αντιπρόεδρος μετά τη λήξη του κύκλου αυτού», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει δηλώσεις του κ. Καμμένου ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εάν του γίνει πρόταση μομφής, ο κ. Βούτσης απέφυγε να απαντήσει. «Πρέπει όλοι να προφυλασσόμαστε από τέτοιες κοινοβουλευτικές ακροβασίες», τόνισε.

«Πιστεύω ότι και ο ίδιος θα σταθμίσει τα ζητήματα και θα έχουμε μια απάντησή του για να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Δεν μπορεί να είναι κανείς αντιπρόεδρος μόνο για τον εαυτό του. Δεν μπορώ να κάνω το σπασμένο τηλέφωνο, θα ήταν άδικο για τον κ. Καμμένο», ανέφερε καταληκτικά ο πρόεδρος της Βουλής.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu