Ανανεωτική Αριστερά: Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να λειτουργήσει ως ένα πλατύ σχήμα της Κεντροαριστεράς

Στις ευρωεκλογές θα πρέπει να υπάρξουν συνθήκες ανατροπής της δεξιάς ηγεμονίας και νέοι συσχετισμοί με προοδευτικό προσανατολισμό, σύμφωνα με την Ανανεωτική Αριστερά, η οποία συμμετέχει στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Ειδικότερα, χθες, Κυριακή 5 Νοεμβρίου, συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ανανεωτικής Αριστεράς και σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ οφείλει να λειτουργήσει ως ένα πλατύ σχήμα της Κεντροαριστεράς. Συσπειρώνοντας ευρύτερες δυνάμεις από τη Σοσιαλδημοκρατία, την Ανανεωτική Αριστερά, την Πολιτική Οικολογία και το Ριζοσπαστικό Κέντρο. Σε αυτήν την κατεύθυνση χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να μην περιοριστεί σε μία λογική ιστορικής δικαίωσης του παρελθόντος της δημοκρατικής παράταξης, σε μία αυτοαναφορική φυσιογνωμία αλλά σε μία προσπάθεια υπέρβασης σχημάτων και συμβόλων που ευνοούν τη νεωτερικότητα, τον σύγχρονο λόγο και εικόνα, την προγραμματική ανανέωση και την κινηματική ταυτότητα».

Αποτιμώντας τις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, η Ανανεωτική Αρστερά διαπιστώνει ότι τα ψηφοδέλτια με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, χωρίς κομματικές προσκολλήσεις, εξασφάλισαν σημαντικές νίκες στους δήμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Θεσσαλίας στέλνοντας ισχυρό μήνυμα στην αλαζονεία της κυβέρνησης. Πέτυχαν, παράλληλα, ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συνεργασίες των προοδευτικών δυνάμεων, οι οποίες λειτούργησαν ως κινητήρια δύναμη ανατροπής των συσχετισμών.

«Η μάχη για την αλλαγή των συσχετισμών έχει σημασία να κερδηθεί από κάτω, από την κοινωνία που ασφυκτιά. Μέσα από καθημερινές μάχες», καταλήγει η ανακοίνωση της Ανανανωτικής Αριστεράς.

(απεμπε – φωτο:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί