• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • (ΑΝΑΝΕΩΣΗ) Έφυγε κι άλλος βουλευτής από τους ΑΝΕΛ: «Σκληρές» πιέσεις για να παραδώσει την έδρα του

(ΑΝΑΝΕΩΣΗ) Έφυγε κι άλλος βουλευτής από τους ΑΝΕΛ: «Σκληρές» πιέσεις για να παραδώσει την έδρα του

Στους 152 οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας!

Την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων γνωστοποίησε στο προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων ο Γιώργος Λαζαρίδης, βουλευτής στην Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Λαζαρίδη να διατυπώνει μεγάλες ενστάσεις για τη συμφωνία με τα Σκόπια, λέγοντας πως η εκλογική του περιφέρεια είναι τέτοια που δεν μπορεί να αντέξει το βάρος μιας τέτοιας απόφασης.

Πλέον η κυβερνητική πλειοψηφία αριθμεί 152 έδρες, μετά και την διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής που κατέθεσε πριν από 2 εβδομάδες η Νέα Δημοκρατία. Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 έδρες και οι ΑΝΕΛ πλέον 7.

Η διαγραφή του βουλευτή σίγουρα θα συζητηθεί και θα απασχολήσει την επικαιρότητα, καθώς η κυβέρνηση χάνει μέλη εντός Βουλής και σίγουρα δεν μπορεί να στηρίζεται για πολύ καιρό σε «δεκανίκια» ανεξάρτητων βουλευτών, πρώην δεξιών, όπως η κα Παπακώστα, η οποία έχει μιλήσει με κολακευτικά λόγια την συμφωνία με τα Σκόπια.

Βέβαια, μέχρι στιγμής δεν δείχνει να απειλείται.

Πρόκειται για τον δεύτερο βουλευτή που εγκαταλείπει το κόμμα του Πάνου Καμμένου λόγω της συμφωνίας για το Σκοπιανό, αφού είχε προηγηθεί η έξοδος του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος καταψήφισε την κυβέρνηση στην συζήτηση που έγινε στις 16 Ιουνίου.

Οι ΑΝΕΛ, από την πλευρά τους, ζητούν από τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή να παραδώσει την έδρα του.

«Αφού λοιπόν δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του πρέπει και να παραδώσει την έδρα του η οποία ανήκει στους Ανεξάρτητους Έλληνες, που συνεχίζουν με πατριωτική ευθύνη. Κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο  εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τοσουνίδης και προσθέτει:

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να διαβάσει την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, όπου ο μόνος ισχυρισμός του έχει καταρρεύσει από τη δήλωση του ιδίου του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Σύντομα θα ενημερώσουμε τους ψηφοφόρους του για τις δεσμεύσεις του και τους όρκους πίστης στον Πάνο Καμμένο και στον Πρωθυπουργό ενώπιον δυο Υπουργών. Ελάχιστη εξιλέωση για τον κ. Λαζαρίδη είναι να παραδώσει την έδρα η οποία δεν του ανήκει και δεν την αντέχει».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu