• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ανακοίνωση της ΝΔ, για την ομιλία του Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο

Ανακοίνωση της ΝΔ, για την ομιλία του Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο

Οι τρεις ημέρες του εθνικού πένθους πέρασαν και τα «μαχαιρώματα» μεταξύ της κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης ξεκίνησαν.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε ομιλία στο υπουργικό του συμβούλιο.

Η ΝΔ έβγαλε μια ανακοίνωση, στην οποία άσκησε έντονη κριτική στα λεγόμενα του πρωθυπουργού

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις ολόκληρες μέρες από την εθνική τραγωδία για να συνειδητοποιήσει ο κ.Τσίπρας τις αυτονόητες πολιτικές ευθύνες που έχει ως πρωθυπουργός.

Στην πολιτική, ωστόσο, οι ευθύνες, για να έχουν κάποιο νόημα, πάντα συνοδεύονται είτε με παραιτήσεις, είτε με αποπομπές. Αλλιώς είναι ανούσια επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει στα δύο αμείλικτα ερωτήματα που έχουν πια όλοι οι πολίτες:
Γιατί η κυβέρνησή του δεν έλαβε κανένα μέτρο πρόληψης, ενώ όλοι γνώριζαν τις ακραίες καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν στην ανατολική Αττική;

Και κυρίως: Γιατί, όταν τους ξέφυγε η πυρκαγιά, δεν ενημέρωσαν αμέσως τους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, με συνέπεια να θρηνούμε μέχρι στιγμής 86 θύματα;

Βλέπουμε λοιπόν, ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άσκησε πολύ έντονη κριτική στην κυβέρνηση και άφησε να εννοηθεί ότι δεν είχαν παρθεί τα μέτρα πρόληψης που θα έπρεπε.

Η ΝΔ, επίσης αναρωτιέται για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν φρόντισε να ενημερώσει τους πολίτες ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.