Αμυράς: «Το Ποτάμι να γίνει κόμμα συνεργασιών»

Για ένα restart του Ποταμιού έκανε λόγο ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Αμυράς μιλώντας τη Δευτέρα στο ΘΕΜΑ 104,6 για το διαζύγιο με το Κίνημα Αλλαγής.

 

«Αποφασίσαμε restart του Ποταμιού που θα οδηγήσουν στην συζήτηση οργανωμένα των συνεργασιών του Ποταμιού. Το Ποτάμι γεννήθηκε για να είναι ένα κόμμα που συνεργάζεται και όχι με μικρομέγαλο τρόπο να λέει “εγώ θα κυβερνήσω”» είπε ο κ. Αμυράς.

Σύμφωνα με τον ίδιο «αποφασίσαμε αυτόνομη πορεία αλλά πρώτο θέμα πρέπει να είναι οι συνεργασίες. Όχι με ποιον θα πάμε και θα αφήσουμε αλλά με βάση τα πέντε βασικά σημεία προτεραιοτήτων που θα μπορέσουμε να συζητήσουμε. Όχι θα πάω με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ αλλά με όποιον θα συνεργαστεί για θέματα όπως χωρισμός κράτους-εκκλησίας, ιδιωτικά πανεπιστήμια, μείωση σπαταλών στο Δημόσιο».

«Πρέπει να πάμε με αντικείμενο και όχι υποκείμενο συνεργασίας» συμπλήρωσε ο κ. Αμυράς.

Ερωτηθείς για τους λόγους που οδήγησαν στην εξέλιξη αυτή, ο βουλευτής του Ποταμιού είπε ότι «δεν μπορεί να αποφασίζει ένα πρόσωπο για ένα ολόκληρο κίνημα. Γιατί μιλάμε για κόμματα που αποφάσισαν να πορευθούν μαζί και όχι να γίνουν ένα κόμμα».

Επανέλαβε, τέλος, ότι «εγώ ζήτησα να αποκτείσουμε φιλελεύθερη τατυότητα» αλλά και ότι το συνέδριο του Ποταμιού πρέπει να γίνει άμεσα τον Ιούλιο.

(protothema)

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu