Αμυντική συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας: «Πάγωμα» στη διαδικασία ζητάει ο Βούτσης του ΣΥΡΙΖΑ

«Δίνουμε μια ευκαιρία στην κυβέρνηση να ξανασκεφτεί το πάγωμα της διαδικασίας, για όσο απαιτηθεί, μέχρι να διευκρινιστεί ποια είναι η αμοιβαιότητα στο όφελος»,

ανέφερε για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη αμοιβαία αμυντική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Είναι προφανές ότι αυτή η συμφωνία έχει δρομολογηθεί και έχει συζητηθεί σε βάθος από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, και του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση του αμοιβαίου οφέλους», είπε ο Νίκος Βούτσης, σημείωσε όμως ότι «για πρώτη φορά, στα νοτιοανατολικά της σύνορα, η Τουρκία έβαλε έμπρακτα το ζήτημα της αναθεώρησης των συνόρων».

Πλέον ανοιχτά, κάθε μέρα, γίνονται δηλώσεις που επαναφέρουν ζητήματα αναθεώρησης, είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε ότι «τέτοια ζητήματα έθεσε ο κ. Ερντογάν, και όταν είχε έρθει στην Ελλάδα, αλλά είχαν απαντηθεί τότε από την πολιτειακή ηγεσία και από όλα τα κόμματα».

Σε αυτά τα ζητήματα δεν έχουμε διαφορές στη ρητορική μας και στη θέση μας, ανέφερε ο Νίκος Βούτσης και επισήμανε ότι έχει μεσολαβήσει και η συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας, «και από την πλευρά της Αμερικής υπάρχει διπλή και τριπλή γλώσσα» αν και είναι επιτακτική η ανάγκη δημόσιων ρητών εγγυήσεων.

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί