• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Αλλάζει η ΔΕΘ- Τι θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Βελλίδειο (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλλάζει η ΔΕΘ- Τι θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Βελλίδειο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται από χθές, Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, στην οποία και είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα λόγω της ΔΕΘ.

Αρχικά βρέθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» όπου και ενημερώθηκε για τα έργα αναβάθμισης και επέκτασης της Fraport, ενώ αργότερα συνάντησε τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Τυφλών. Παρά όμως το φορτωμένο πρόγραμμά του, όπως «μαρτυρούν» φωτογραφίες, βρήκε λίγο χρόνο και δείπνησε με τη σύζυγό του σε εστιατόριο.

Σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός αναμένεται να βρεθεί στις καταστάσεις της ΔΕΘ. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ, καθώς και με το ΔΣ των εργαζομένων αυτής. Από τις Από τις 10:30 έως τις 13:15 ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει την καθιερωμένη βόλτα στα περίπτερα της ΔΕΘ. Κατόπν, στις 13:20 θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Εν συνεχεία, απόψε το βράδυ στις 20:00 θα πραγματοποιήσει την ομιλία του στο Βελλίδειο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα υποσχεθεί παροχές, αλλά αντίθετα θα αναπτύξει τις δεσμεύσεις του, για τους επόμενους 12 μήνες. Οι ίδιες πηγές λένε πως η ομιλία του πρωθυπουργού, θα βασίζεται σε 4 «πυλώνες» που στοχεύουν στην ανάπτυξη της χώρας: τη φορολογία και τη φορολογική πολιτική, τις επενδύσεις, τις εργασιακές σχέσεις και το ψηφιακό κράτος.

1.Φορολογία και φορολογική πολιτική: Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αναφερθεί στις των μειώσεις φόρων, ενώ θα αναφερθεί στην ελάφρυνση των βαρών για τις επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση με στόχο “την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και τη στήριξη των πλέον αδύναμων στρωμάτων.

2.Επενδύσεις: Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα μιλήσει για το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων που έχει ήδη επιτευχθεί (Ελληνικό, Cosco, Ελλ. Χρυσός) και “θα αναπτύξει το συγκεκριμένο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό και τόνωσης των επενδύσεων στο εσωτερικό”.

3.Εργασιακές σχέσεις: Θα δοθεί βάρος στην προστασία των εργαζομένων, τη στήριξή της πλήρους απασχόλησης και βέβαια η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.

4.Ψηφιακό κράτος: Τέλος (κατά το δυνατό) η γραφειοκρατία. Ο κ.Μητσοτάκης θα αναφερθεί αναλυτικά στις αλλαγές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Τέλος, αναμένεται να ανακοινώσει ορισμένα έργα, που σχεδιάζει να υλοποιήσει κυβέρνηση στην Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...