• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Αλ. Τσίπρας: «Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής από την ΝΔ – Φερέφωνο του Αντ. Σαμαρά ο Κ. Μητσοτάκης»

Αλ. Τσίπρας: «Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής από την ΝΔ – Φερέφωνο του Αντ. Σαμαρά ο Κ. Μητσοτάκης»

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βουλή η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, η οποία έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης για τη συμφωνία με τα Σκόπια. Η ΝΔ προ ολίγου ανακοίνωσε ότι θα κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και τώρα στο βήμα βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 

Η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι έτσι ώστε το νομοσχέδιο να πάρει ΦΕΚ μέχρι τις 21 Ιουνίου, πριν δηλαδή από το Eurogroup εκείνης της ημέρας όπου θα συζητηθεί και το ζήτημα του χρέους. Από χθες το νομοσχέδιο συζητείται με τη μορφή του επείγοντος στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η συζήτηση γίνεται στην σκιά της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ για την ονομασία της πΓΔΜ. Αρχικά, έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν θα μιλήσει στη συζήτηση.

Αλλά όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα καταθέσει πρόταση μομφής, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στη Βουλή για να κάνει παρέμβαση.

Σημεία κατά την ομιλία του πρωθυπουργού:

«Νομίζω ότι αυτή η Βουλή όλα αυτά τα τρία χρόνια βρέθηκε μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις ανταπεξήλθαν και έκαναν το καθήκον τους οι βουλευτές της πλειοψηφίας.
Άκουσα την θεατρικά προσχεδιασμένη ομιλία του κ. Μητσοτάκη για την πρόταση δυσπιστίας. Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μετατραπεί σε θλιβερό φερέφωνο του αληθινού αρχηγού της ΝΔ του κ. Σαμαρά. Του ανθρώπου που έχτισε όλη του την πολιτική καριέρα σε ένα χψευτικο υπερπατριωτισμό.
Ήταν οι πρώτος ο οποίος επισήμως ως υπεξ αντικαθιστώντας τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο οποίος απεδέχθη σε επίσημο κείμενο να καταγραφεί η χώρα ως Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ήταν ο πρώτος ο οποίος στις 16 Δεκεμβρίου 1991 στην κρίσιμη συνεδρίαση των υπεξ της ΕΟΚ όταν συζητούσαν την ανεξαρτητοποίηση Κροατίας και Σλοβενίας δεν έθεσε κανένα θέμα σε σχέση με το πως θα ονομάζεται εκείνη χώρα. Τότε τον είχε αποκαλέσει ανόητο ο Κων/νος Μητσοτάκης. Αυτός ο άνθρωπος είχε το θράσος να σηκώσει στην σημαία του υπερπατριωτισμού και να ρίξει την κυβέρνηση του Μητσοτάκη.
Ο ίδιος έκανε επίθεση ως πολιτικός αρχηγός της ΠΟΛΑΝ σε Παπανδρέου και Καραμανλή ζητώντας τους να παραιτηθούν.
Έχει ο καιρός γυρίσματα και η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα ο κ. Σαμαράς οδηγεί τον Κ. Μητσοτακη σε μια θέση ακι στάση που εγω θεωρώ ότι δεν συνάδει με άλλες θέσεις και στάσεις του.
Το να εμπλέκει κανείς τον θεσμό του πτΔ είναι θεσμική ακροβασία που κανείς δεν δικαιούται να επιχειρεί
Η πρόταση δυσπιστίας που καταθέτετε σήμερα στην κυβέρνησή μου είναι καλοδεχούμενη την καλοσωρίζω και αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να την εφεύρουμε. Είναι δώρο σας ευχαριστω. Είναι μιας πρώτης ταξης ευκαιρία για να πούμε ποιος έδωσε και ποιος όχι. Θα τα πούμε όλα με ονόματα και διευθύνσεις
Εμπόριο πατρωτισμού και πατριδοκαπηλείας στην αριστερά δεν θα κάνετε κ. Μητσοτάκη.
Θα αναμετρηθούμε με την ιστορία και με τις ευθύνες μας μόνο που εσείς αυτό το διήμερο θα αναμετρηθείτε και με την οικογενειακή σας πολιτική ιστορία και φοβάμαι ότι θα βρεθείτε εντυπωσιακά ελλιποβαρής».
Ας σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση θα ψηφιστεί το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ η συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ θα ξεκινήσει στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης και θα διαρκέσει ως το βράδυ του Σαββάτου.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu