Αίτημα για έκτακτη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ελέω της παραίτησης Σακελλαρίου

Η παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ δημιούργησε πολιτικούς "τριγμούς".

Έκτακτη συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής για την παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Ν. Σακελλαρίου, ζητά ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

«Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να δηλώσω τον έντονο προβληματισμό μου για το θέμα ηθικής τάξης το οποίο εγείρει η παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κου Σακελλαρίου.

Η παραίτηση αυτή λίγο χρόνο πριν τη λήξη της θητείας του, είναι γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά. Στη δήλωση του ο παραιτηθείς πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, έκανε λόγο για «αδιανόητη παραβίαση του δικαστικού απορρήτου», το οποίο όπως είπε δεν μπορεί να ελέγξει, με αποτέλεσμα να επέλθει πλήγμα στο κύρος του ΣτΕ», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Θεοχάρης και προσθέτει:

«Υπό αυτό το πρίσμα και με την παρούσα επιστολή, σας παρακαλώ να συγκαλέσετε τη διάσκεψη των προέδρων σε έκτακτη συνεδρίαση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 13 παρ. 4 του κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να εξετασθεί η πρόταση μου για κλήση σε ακρόαση του κου Σακελλαρίου, ώστε να ενημερώσει ο ίδιος αυτοπροσώπως τα μέλη της διάσκεψης για τις αιτιάσεις της παραίτησης του».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu