Άγρια κόντρα Βενιζέλου-Τσακαλώτου στη Βουλή: «Τα δώσατε όλα! Σηκώσατε και τα πόδια» (ΒΙΝΤΕΟ)

Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή, μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, καθώς, ενώ ο πρώτος βρισκόταν στο βήμα της Ολομέλειας, δεχόταν διαρκώς τις λεκτικές παρεμβάσεις του υπουργού από τα υπουργικά έδρανα.

 

“Τα δώσατε όλα, σηκώσατε και τα πόδια δυστυχώς” είπε σε πολύ έντονο ύφος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στα υπερπλεονάσματα, με τα οποία δεσμεύτηκε η κυβέρνηση απέναντι στους εταίρους. Ωστόσο, στο τέλος, ο ίδιος ζήτησε να διαγραφεί η επίμαχη φράση από τα πρακτικά.

“Είναι προφανές πως δεν με παρακολουθήσατε αυτές τις μέρες, ούτε εμένα ούτε τον κ. Χουλιαράκη” απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. “Το κομμάτι της ομιλίας σας για το υπερπλεόνασμα είναι άστοχο, δεν βασίζεται σε τίποτα” τόνισε. “Δεν έχουμε αυτό τον στόχο για να μοιράσουμε μετά επιδόματα. Φτιάχνουμε δημοσιονομικό χώρο, τον οποίο μπορείτε να τον ξοδέψετε”.

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε εκτενώς στα υπερπλεονάσματα για τα οποία έχει ήδη δεσμευτεί η κυβέρνηση έως το 2022 “χωρίς να υπάρχουν αυτές οι δανειακές ανάγκες”. Στο σημείο εκείνο ο υπουργός Οικονομικών απαντούσε από τα κυβερνητικά έδρανα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του βουλευτή και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ. “Όταν εξοντώνεις την οικονομία μόνος σου δεν σε παίρνει κανείς στα σοβαρά. Μην μου μιλάτε, εσείς θα μου ξαναμιλήσετε όταν έρθετε στην Βουλή να απαντήσετε για το πώς διαμορφώνετε το απόθεμα ασφαλείας (σ.σ. “μαξιλάρι”)”.

Κόντρα υπήρξε και για το ΔΝΤ, με τον κ. Τσακαλώτο να κατηγορεί την πλευρά της ΔΗΣΥ πως το έφερε ο Γιώργος Παπανδρέου από το Καστελόριζο και τον κ. Βενιζέλο να απαντά, λέγοντας ότι το ΔΝΤ το επέβαλαν από την ΕΕ, “ενώ εσείς το παρακαλάτε να μείνει να βοηθήσει με το χρέος. Διαβάστε ξανά το αρχείο σας για την διαπράγματευση του 2012 για να μην βλάψετε την χώρα τώρα που ολοκληρώνεται η συζήτηση με τα μέτρα για το χρέος”.

(protothema)

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu