• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αγωγή Μαρκόπουλου σε Σκουρλέτη -Μετά τον καβγά για την πώληση της ΔΕΗ

Αγωγή Μαρκόπουλου σε Σκουρλέτη -Μετά τον καβγά για την πώληση της ΔΕΗ

Αγωγή θα κάνει ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Πάνο Σκουρλέτη, για τα όσα είπε σε βάρος του στην Βουλή για το θέμα της κατάρρευσης της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, επί των ημερών του οποίου άρχισε η κατάρρευση της Επιχείρησης, και απαντώντας σε ερωτήσεις που έθετε ο κ. Μαρκόπουλος για την ΔΕΗ είπε ότι ο βουλευτής εκτελεί συμβόλαια, και ότι το ίδιο έκανε και στο παρελθόν ως δημοσιογράφος.

Οπως εξήγησε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος χθές ζήτησε από τον υπουργό Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη να μάθει αν θα υπάρξει έλεγχος για τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΗ. «Ρώτησα αν θα υπάρξει διερεύνηση του πώς έφτασε η ΔΕΗ εκεί» τόνισε και διερωτήθηκε: «Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε ποτέ για την πορεία της ΔΕΗ; Είπε ότι δεν πάει καλά; Ο κ. Σταθάκης εξέφρασε αγωνία; Χθες ο κ. Σκουρλέτης αποφάσισε να πει ότι εκτελώ συμβόλαια όπως είπε έκανα και ως δημοσιογράφος. Εχω ενημερώσει δικηγόρο, ο κ. Σκουρλέτης θα πρέπει να πάει στη Δικαιοσύνη να αποδείξει τι συμβόλαια εκτελούσα».

Και συνέχισε: «Εχει θέμα διαχείρισης στα νεύρα του και νομίζει ότι μπορεί να λέει ό,τι θέλει χωρίς κόστος. Θα έχει τον χρόνο να σκεφτεί αν θα μου ζητήσει συγγνώμη για αυτά που είπε και προφανώς αν έχει στοιχεία. Δεν καταλαβαίνω τα νεύρα του, δεν μπορεί να μιλάει έτσι για έναν βραβευμένο δημοσιογράφο. Εγω δεν είμαι εύκολος άνθρωπος να με προσβάλλει ο κάθε Σκουρλέτης. Ας μας φέρει το βιογραφικό του να δούμε την καριέρα του. Κάποια στιγμή οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ποιοι τους διοίκησαν. Ποια ήταν η δουλειά του πριν μπει στην πολιτική».
Η κόντρα στην Βουλή

Η κόντρα στην Βουλή ξεκίνησε με το σχόλιο του Δημήτρη Μαρκόπουλου, που διερωτήθηκε αν ο κ. Σκουρλέτης, όταν ήταν υπουργός, σήμανε συναγερμό για την κατάσταση στη ΔΕΗ. Η αντίδρασή του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή υπήρξε σφοδρότατη:

«Ο κ. Μαρκόπουλος συνεχίζει να κάνει αυτά που έκανε και ως δημοσιογράφος, εκτελώντας συμβόλαια» είπε χαρακτηριστικά. Στον κ. Σκουρλέτη απάντησε ο Δ.Μαρκόπουλος:

Μαρκόπουλος: «Εγώ έχω δουλέψει στη ζωή μου. Δεν είμαι ανεπάγγελτος όπως εσείς και άλλοι σύντροφοί σας».
Σκουρλέτης: «Να ανακαλέσετε»
Μαρκόπουλος: «Μη μου κουνάς εμένα το δάχτυλο»
Σκουρλέτης: «Είσαι χυδαίος. Αρχιψεύταρε! Να ανακαλέσει»
Μαρκόπουλος: «Με αποκάλεσε αρχιψέυταρο! Να ζητήσει συγνώμη»
Σκουρλέτης «Ψεύτης! να ανακαλέσει γρήγορα»
Μαρκόπουλος: «Είμαι βουλευτής πρώτος στη Β’ Πειραιά και θα με σέβεσαι! Το κατάλαβες;» 

(φώτο: Eurokinissi-πηγή: iefimerida.gr)