«Με την μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13%, το εισιτήριο από το 1,40 ευρώ θα πάει στο 1,28 και εμείς θα εισηγηθούμε να πάει στο 1,20» ανέφερε ο κ. Καραμανλής.
«Καθώς όμως πρέπει να γίνει στρογγυλοποίηση, θα κάνουμε μία πρόταση στο οικονομικό επιτελείο, αντί να πάει στο 1,30 να πάει στο 1,20» είπε ο υπουργός.
Και πρόσθεσε:
«Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η μείωση τελικά θα βοηθήσει και τα έσοδα του Οργανισμού, διότι θα δώσει ένα κίνητρο στους καθημερινούς χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να προμηθευτούν ετήσιες, εξαμηνιαίες και μηνιαίας κάρτες».
Υπενθύμισε εξάλλου, ότι οι χρήστες καρτών απεριόριστων διαδρομών θα λάβουν πίστωση, για το ποσό που αντιστοιχεί στις ημέρες των περιορισμών στις μετακινήσεις, κατά την επόμενη αγορά τους, και πρόσθεσε ότι τώρα δίνεται ένα επιπλέον κίνητρο για τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κατά τη μετάβαση στη νέα κανονικότητα του κορονοϊού. Υπενθύμισε πως η χρήση της μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι υποχρεωτική και απαραίτητη διότι έτσι προστατεύονται όλοι, ακόμη και όταν είναι αδύνατη η τήρηση των αποστάσεων.
Αναφερόμενος, ευθέως, σε σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μη τήρηση των αποστάσεων σε αστικά λεωφορεία τις ημέρες του καύσωνα, παραδέχθηκε ότι υπήρξαν μεμονωμένα προβλήματα, αλλά τόνισε ότι έγιναν παρεμβάσεις και ενισχύθηκαν τα δρομολόγια. «Δεν σας κρύβω ότι δεν έχουμε μεγάλη δυνατότητα, γιατί παραλάβαμε 850 λεωφορεία, ενώ τώρα έχουμε πάει στα 1.100. Με το στόλο που έχουμε και με τις τεχνικές δυνατότητες που έχουμε, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις.
Έχουμε κάνει ένα προγραμματισμό ώστε οι χρονοαποστάσεις να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες, αλλά να επαναλάβουμε ότι, όπως έχει πει ο κ. Τσιόδρας και όλοι οι ειδικοί, η χρήση της μάσκας είναι απαραίτητη, διότι προστατεύει ακόμη και όταν δεν έχουμε αποστάσεις».
(ΦΩΤΟ:EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πώς η Κίνα χρησιμοποιεί drones για να λιώσει τον πάγο πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια! ΒΙΝΤΕΟ
- Πυροβολισμοί στη Νέα Μάκρη: Προσαγωγές Τούρκων υπηκόων
- Τεχνολογία και ηλεκτρονικό εμπόριο: Πώς αλλάζουν οι συνήθειες των καταναλωτών – Στοιχεία για την Ελλάδα
- Χρυσοχοΐδης για έξυπνες κάμερες: Έχει ξεκινήσει η λειτουργία τους, αλλά όχι η αποστολή των κλήσεων
- Γυναικείος αθλητισμός: Μια αγορά δισεκατομμυρίων που αναπτύσσεται με εκρηκτικούς ρυθμούς
- Γερμανία: Οικονομολόγοι προειδοποιούν για τις συνέπειες του πολέμου στο Ιράν για την οικονομία
- «Είναι fake news»: Μέσω… Τουρκίας διαψεύδουν τον θάνατο του Νετανιάχου
- Επίθεση με μαχαίρι στην Αυστρία – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας
- Στο Κατάρ σήμερα ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών για να συζητήσει τις περιφερειακές εξελίξεις
- Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρός εντοπίστηκε ο αγνοούμενος ηλικιωμένος ψαράς









