Α.Τζιτζικώστας για Σκοπιανό: «Δημοψήφισμα εδώ και τώρα!»

"Δημοψήφισμα τώρα", ζήτησε για ακόμη μία φορά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο της συζήτησης που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Grand Hotel παρουσία Μητροπολιτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και φορέων της πόλης.

 

“Δεν θα επιτρέψουμε η συμφωνία των Πρεσπών να γίνει το Βατερλό της χώρας”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας. “Πριν από τρεις μήνες, στο περιφερειακό συνέδριο κάλεσα τον πρωθυπουργό να μην υπογράψει μια συμφωνία που δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας μας. Κάλεσα την κυβέρνηση να αναλογιστεί τα δεδομένα και τις συνθήκες της εποχής. Η πολιτική πίεση, βαραίνει την άλλη πλευρά κι όχι εμάς. Μάλιστα, τότε υποστήριξαν την άποψη αυτή στελέχη και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Το σύνολο του ελληνικού λαού βλέπει πως η συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει πληγές και αποτελεί ήττα, κάτι που δεν βλέπει η κυβέρνηση που έφερε το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα για τη Χώρα μας”, τόνισε κατά την ομιλία του ο κ. Τζιτζικώστας.

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως “δεν κατάφεραν καν να εξασφαλίσουν το erga omnes ξυπνώντας έναν νέο επιχειρηματικό εφιάλτη στις ελληνικές επιχειρήσεις, που τις άφησε ξεκρέμαστες. Πρόκειται για έναν ταπεινωτικό και απαράδεκτο συμβιβασμό κι όχι για μία συμφωνία που διασφαλίζει τα συμφέροντά μας. Λέμε ναι σε μία συμφωνία όχι όμως σε αυτήν την απαράδεκτη, προκλητική και επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών”.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύει έναν ολόκληρο λαό σε μία επικίνδυνη συμφωνία. “Δεν επιδίωξε ποτέ με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις μία κοινή εθνική γραμμή. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν το θράσος να κουνούν το δάχτυλό τους στους Έλληνες πολίτες, που δεν συμφωνούν. Πρόκειται για τζάμπα μαγκιά. Επιτέλους, ποιους προσπαθεί να απαξιώσει αυτή η κυβέρνηση; Τους ανθρώπους που αισθάνονται πατριώτες; Είναι άνθρωποι που έχασαν γονείς και συγγενείς που σηκώνουν την Ελλάδα της κρίσης στις πλάτες τους. Όμως, δεν ανέχονται να στερηθούν την υπερηφάνεια της χώρας τους”.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε πως ο κ. Κοτζιάς θα βρει τον κόσμο μπροστά του κι αυτό “θα το δούνε στις κάλπες. Η αυτοδιοίκηση είναι εδώ, ενωμένη όσο ποτέ. Ιερείς της Μακεδονίας, επιμελητήρια, πανεπιστήμια είμαστε όλοι εδώ για να μην επικυρωθεί ποτέ αυτή η συμφωνία και δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω”.

(thestival)

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu