• Αρχική
  • Άρθρα
  • Α.Γεωργιάδης: «Οχι, σε κομματικά πρόσωπα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού»

Α.Γεωργιάδης: «Οχι, σε κομματικά πρόσωπα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού»

Την Ευρωπαϊκή οδηγία που θέλει τις Ανεξάρτητες Αρχές να είναι αποκομματικοποιημένες υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ότι η εν λόγω διάταξη δεν… ισχύει μόνο για την Βασιλική Θάνου, αλλά ισχύει στο διηνεκές!

Η ρύθμιση αποτελεί την κατά κυριολεξία εφαρμογή της Ευρωπαϊκής οδηγίας περί μη έχουσας πολιτική επιρροή τόσο όσο πρόεδρος όσο και ο αντιπρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας ότι η ρύθμιση δεν είναι φωτογραφική, γιατί «θα ισχύσει τώρα και στο διηνεκές»!

Σε ότι αφορά το πρόσωπο της Βασιλικής Θάνου ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε: «Είναι ίχνος πολιτικής επιρροής ο διορισμός στη θέση του Προέδρου ενός προσώπου που μέχρι προχθές ήταν κομματικό πρόσωπο; -Τον κάνει παρθένο αυτόν που εργάστηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο το ότι πάει στην Επιτροπή;».

Παράλληλα, απευθυνόμενος προς του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που νωρίτερα είχαν εξαπολύσει τα πυρά τους είπε: «Λέει η ρύθμιση ότι σε μία τόσο σημαντική Ανεξάρτητη Αρχή είναι ασυμβίβαστο να έχεις πρόσωπα που έχουν προφανή – όχι απλά ίχνος – προφανή πολιτικής επιρροή εκτός αν κάποιος μας πει ότι ένα πρόσωπο που διορίστηκε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου από μια κυβέρνηση, μετά πέρασε στο γραφείο του πρωθυπουργού και μετά στην επιτροπή ανταγωνισμού λησμόνησε όλη την προηγούμενη κομματική της λειτουργία και επειδή διορίστηκε σε αυτή τη θέση έγινε πολιτικά ουδέτερη και πληροί τις προδιαγραφές τις Κομισιόν».

Την ίδια ώρα, ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι ο διορισμός Θάνου έγινε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας το 2018 όταν τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «συμπράξει» με την Χρυσή Αυγή. «Χρειάστηκαν ψήφοι της Χρυσής Αυγής και μία πολύ σκληρή πολιτική σύγκρουση για να διοριστεί η κ. Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και η ίδια περίπου ξεκίναγε πόλεμο με την τότε αξιωματική αντιπολίτευση για να δείξει που είχε δώσει όρκο πολιτικής υπακοής», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, καλώντας τους βουλευτές να αφήσουν πίσω εκείνες τις «μαύρες ημέρες και να συμφωνήσουμε ότι πρέπει το ΔΣ της Επιτροπής Ανταγωνισμού να μην έχει ίχνος πολιτικής επιρροής».

«Παρά την πίκρα σας για την ήττα στις εκλογές σας καλώ να ψηφίσετε τη ρύθμιση αυτή ότι δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ελέγχει την Επιτροπή Ανταγωνισμού», είπε κλείνοντας ο Υπουργός Ανάπτυξης.

(φώτο: eurokinissi-πηγή: iefimerida.gr)