• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Α.Γεωργιάδης: «Αριστερά σημαίνει υψηλή φορολογία, ανακατανομή των εισοδημάτων και επιδόματα»

Α.Γεωργιάδης: «Αριστερά σημαίνει υψηλή φορολογία, ανακατανομή των εισοδημάτων και επιδόματα»

«Στην πραγματικότητα υπό αυτές τις συνθήκες (σ.σ. στην κυβέρνηση) δεν ψάχνουν για επενδυτές στην Ελλάδα αλλά για μαζόχες», τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, στην 5η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της ΕΕΝΕ.

Για τον καταστροφικό ρόλο της αριστεράς στην πραγματική οικονομία και την επιχειρηματικότητα μίλησε στην Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ένωσης Νέων Ελλήνων Επιχειρηματιών ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος μιλώντας για την παράλογα υψηλή φορολογία στην Ελλάδα και τον ρόλο της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σημείωσε:

«Πως μπορεί να γίνει ταχύρυθμη οικονομική ανάπτυξη με τους φόρους και τις εισφορές που έχουμε στην Ελλάδα;

Δεν γίνεται! Ας μην χάνετε χρόνο σε συνέδρια, μην χάνετε χρόνο τι λέει ο Μοσκοβισί και ο καθένας».

Φέρνοντας στην συνέχεια ως παράδειγμα τις δικές του επιχειρήσεις, ο κ.Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο ασφυκτικό φορολογικό περιβάλλον λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν ψάχνουν για επενδυτές αλλά για μαζόχες. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, ούτε καν να τα συζητάμε».

«Αυτό δεν μπορεί να γίνει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μην λέτε συνέχεια ότι δεν είναι αριστεροί. Μια χαρά αριστεροί είναι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τι λένε οι αριστεροί; 

-Κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας

-Υψηλή φορολογία

-Ανακατανομή του εισοδήματος προς τους φτωχότερους με την έννοια των επιδομάτων κλπ

Ο Καπιταλισμός δουλεύει. Είναι το επιτυχημένο σύστημα του ανθρώπου στην παγκόσμια ιστορία. Λόγω ακριβώς αυτού μοντέλου μπορεί ο φτωχός να γίνει πλούσιος ΑΝ είναι άξιος και ικανός. Λόγω αυτού ακριβώς επιτρέπει την κοινωνική κινητικότητα. 

Αλλά έχει ένα πρόβλημα. Ο καπιταλισμός κινείται με το κέρδος, όπως ακριβώς το αυτοκίνητο κινείται με βενζίνη. Ξέρετε εσείς κανέναν επενδυτή «ζημιοσκόπο»; Όλοι οι επενδυτές είμαστε κερδοσκόποι! Χαλάμε όλοι τη ζαχαρένια μας καθημερινά γιατί θέλουμε να έχουμε κέρδος.

Άντε τώρα αυτό να το εξηγήσετε στον Τσακαλώτο. Λέει ο ίδιος πως είναι μαρξιστής. Άμα είναι μαρξιστής να μην είναι Υπουργός Οικονομικών σε μία χώρα του καπιταλισμού. 

Με τις παρούσες συνθήκες ταχύρυθμη ανάπτυξη…μην το παίξω στο στοίχημα. 

Αυτά που λέω το ΔΝΤ τα έκανε έκθεση και πείστηκε πως είμαστε τόσο άχρηστοι που είναι αδύνατο να τα καταφέρουμε. Λέει το Ταμείο πως μέχρι το 2060 θα έχουμε ανάπτυξη μόλις 1% . 

Σου λέει το ΔΝΤ πως αυτό το λαό, τους Έλληνες, πως μέχρι το 2060 τους έχω ανίκανους. Ξέρετε όμως το πιο ανησυχητικό; Ότι μπορεί να έχουν και δίκιο!

Πήγαμε τα τελευταία 3 χρόνια 10 φορές χειρότερα από τις υπόλοιπες χώρες στην Ευρωζώνη.

Όλα στη ζωή είναι απλά. Πρώτον διώχνουμε την σημερινή κυβέρνηση που είναι η χειρότερη όλων των εποχών. Εν πάσει περιπτώσει συνέβη αυτή η ιστορική ατυχία, έμαθε όμως ο ελληνικός λαός, πήρε ένα αντιβιοτικό κατά της αριστεράς για 50-60 χρόνια έχουμε τόσα μπροστά για να φτιαξουμε τη χώρα. 

Δείτε για παράδειγμα τις χώρες που είχαν την ατυχία να πέσουν στο σοβιετικό μπλοκ. Μεγάλη ατυχία».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu