84η ΔΕΘ: Γιατί λύγισε ο Κ.Μητσοτάκης!

Πέρα από την πολιτική υπάρχει και η ανθρωπιά.

Ο Κ.Μητσοτάκης κατά την χθεσινή παραχώρηση Συνέντευξης Τύπου στα πλαίσια της ΔΕΘ, «λύγισε» όταν αναφέρθηκε σε μια σκοτεινή πτυχή που δημιούργησε η πολιτική των ανοιχτών συνόρων.

Τι δήλωσε: «Έχουμε αποσυμφορήσει τα νησιά, καταλαβαίνω τις αντιδράσεις αλλά είναι μια προσωρινή λύση αυτή που βρήκαμε. Δεν μπορούν αυτές οι ροές να συνεχιστούν επ’ άπειρον. Πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα των ασυνόδευτων ανηλίκων».

«Θα κινήσω μια διαδικασία που θα ενημερώσω αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων για να μας βοηθήσουν και να γίνει καταμερισμός ασυνόδευτων ανηλίκων σε όλες τις χώρες. Είναι αστείο να λέμε ότι δεν μπορούν χώρες να δεχτούν 50 ή 100 παιδιά. Κάποιες χώρες δεν μπορούν να συνεχίσουν να σφυρίζουν αδιάφορα, αλλά να έχουν τα οφέλη της Σέγκεν. Αν θέλει μια χώρα να είναι στο Σέγκεν, στα πλαίσια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης πρέπει να δέχεται τις αποφάσεις της Ε.Ε. αλλιώς να υπάρχουν κυρώσεις».

Σχόλιο el: Ξέρετε που καταλήγουν οι ασυνόδευτοι ανήλικοι; Καλύτερα να μην το σχολιάσουμε. Θα αρκεστούμε να πούμε ότι αυτά τα παιδιά πολλές φορές χάνονται ή πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης. Να λοιπόν γιατί, η πολιτική των ανοιχτών συνόρων είναι καταστροφική και καθόλου ανθρωπιστική.

Η δεύτερη στιγμή που έκανε τον πρωθυπουργό να λυγίσει, όταν αναφέρθηκε στα άτομα με αναπηρία αλλά και στην μητέρα του:

«Είναι ένα προσωπικό στοίχημα που έχω αναλάβει και -τολμώ να πω- μια βαθιά προσωπική υποχρέωση που έχω απέναντι στη μητέρα μου, η οποία ήταν η πρώτη που έβαλε στο δημόσιο διάλογο τα θέματα της αναπηρίας, μιλώντας με θάρρος για το δικό της πρόβλημα».

Σχόλιο el: Είναι πολύ σωστό η κυβέρνηση να έχει τέτοιου είδους ευαισθησίες.

photo:eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •