25/01/2019: Οι Έλληνες δεν ξεχνούν την ημέρα που δόθηκε το όνομα της Μακεδονίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που επίσημα ξεπουλήθηκε η Μακεδονία στη Νέα Τάξη.

Το El.gr δεν ξεχνά την αποφράδα ημέρα κατά την οποία με την υπογραφή της τότε συγκυβέρνησης δόθηκε στη Νέα Τάξη το όνομα της Μακεδονίας.

Η περιβόητη Συμφωνία των Πρεσπών κυρώθηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο και επίσημα στις 25 Ιανουαρίου του 2019 , με τις ψήφους συνολικά 153 βουλευτών.

Οι 145 εξ αυτών ήταν βουλευτές του κυβερνώντος τότε κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι υπόλοιποι 8 προέρχονταν είτε από τους διαλυμμένους ΑΝΕΛ είτε από το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Συγκεκριμένα στην ψηφοφορία εκείνης της ημέρας κατά την οποία η Ελλάδα έδινε και επίσημα την συγκατάθεσή της στην παράδοση του ονόματος, υπέρ της κύρωσης ψήφισαν:

οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,

-ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος

-οι ανεξάρτητοι βουλευτές Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ελενα Κουντουρά, Σπύρος Λυκούδης, Κατερίνα Παπακώστα, Σπύρος Δανέλλης, Γιώργος Μαυρωτάς και Σταύρος Θεοδωράκης.

Η μοίρα ωστόσο της Μακεδονίας ήταν ήδη προδιαγεγραμμένη από το καλοκαίρι του 2018, όταν το ελληνικό Κοινοβούλιο είπε «όχι» κατά πλειψηφία στην πρόταση μομφής που κατέθεσε η τότε αξιωματική αντιπολίτευση.

Ως εκ τούτου δόθηκε η ευκαιρία την επομένη κιόλας της ψηφοφορίας να μπουν οι πρώτες υπογραφές στις Πρέσπες.

Ήταν τότε που είχε αγνοηθεί εντελώς η λαϊκή βούληση με εκατομμύρια κόσμου στα συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να έχουν ήδη πει ένα βροντερό «όχι» στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Ένα χρόνο μετά η πληγή που άνοιξε η Συμφωνία των Πρεσπών μένει «ανοιχτή», καθώς ήδη βιώνουμε τα αποτελέσματά της.

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί