Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε και πως αρχίζουν οι αιτήσεις (BINTEO)

Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για τις επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού από τον ΟΑΕΔ. Φέτος, οι δικαιούχοι ανέρχονται στις 300.000, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και επιταγές περσινές που δεν χρησιμοποιήθηκαν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μega, ο Κοινωνικός Τουρισμός ενισχύθηκε φέτος, με την διεύρυνση των διανυκτερεύσεων, τη μείωση της χρηματικής συμμετοχής των δικαιούχων στο πρόγραμμα αλλά και […]

Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για τις επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού από τον ΟΑΕΔ.

Φέτος, οι δικαιούχοι ανέρχονται στις 300.000, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και επιταγές περσινές που δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μega, ο Κοινωνικός Τουρισμός ενισχύθηκε φέτος, με την διεύρυνση των διανυκτερεύσεων, τη μείωση της χρηματικής συμμετοχής των δικαιούχων στο πρόγραμμα αλλά και με την επιδότηση –για πρώτη φορά- τον ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Δικαιούχοι των πακέτων Κοινωνικού Τουρισμού είναι όσοι έχουν τουλάχιστον 50 μέρες ασφάλισης κατά το περασμένο έτος και οι άνεργοι.

Όπως σημείωσε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», η πλατφόρμα αιτήσεων, για δικαιούχους και παρόχους (καταλύματα-ξενοδοχεία) θα είναι διαθέσιμη για μια εβδομάδα.

«Κάνουμε κάλεσμα, ιδιαίτερα φέτος, σε ξενοδοχεία και καταλύματα, να μετάσχουν στο πρόγραμμα. Αυξήσαμε τις επιδοτήσεις, επιδοτήσαμε τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για πρώτη φορά. Είναι μια χρονιά που η σημασία του εσωτερικού τουρισμού είναι κρίσιμη» τόνισε.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι σήμερα εκκινεί η καταβολή όλων των επιδομάτων που έληξαν τον Μαϊο και πήραν δίμηνη παράταση, ενώ θα ανακοινωθούν και οι πίνακες για τον Κατασκηνωτικό Τουρισμό, για 60.000 παιδιά.

Τέλος, σε ότι αφορά στους εποχικούς υπαλλήλους (επισιτιστικού και τουριστικού κλάδου) που δεν προσελήφθησαν τον Ιούνιο, στη «δύση» του μήνα, θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις και ειδική πλατφόρμα.

photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί