ΖΗΤΩ οι «ειδικοί», το Lockdown και η συνεπιμέλεια!!! Αύξηση ΣΟΚ στην βία κατά των γυναικών στην Ελλάδα – BINTEO

«Μένουν σπίτι» και «σαπίζουν» στο ξύλο τις γυναίκες τους...

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA», η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, σημείωσε ότι την περίοδο της καραντίνας αυξήθηκαν οι καταγγελίες για κακοποίηση γυναικών.

«Δυστυχώς η περίοδος του εγκλεισμού εκτίναξε τις καταγγελίες για κακοποίηση γυναικών στη γραμμή 15900 όσο και στα συμβουλευτικά κέντρα. Είναι ένα φαινόμενο που δεν συνέβη μόνο στην Ελλάδα. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο», υπογράμμισε.

Όλα δείχνουν πως νταήδες και μισογύνηδες άντρες με το Lockdown δεν βγαίνουν έξω, ξεσπώντας όλη την ώρα πάνω σε γυναίκες. Πού να ψηφιστεί και υποχρεωτική συνεπιμέλεια. Η γυναίκα ή και ο άντρας θύμα θα πρέπει να… συνεννοηθούν με τους βασανιστές τους και το παιδί θα γίνει μπαλάκι.

Παράλληλα, η κ. Συρεγγέλα τόνισε ότι η πολιτεία διαθέτει δομές στήριξης τόσο για τις κακοποιημένες γυναίκες όσο και για τα παιδιά τους.

«Οι γυναίκες πολλές φορές δεν μιλούν. Είτε γιατί φοβούνται τι θα πει ο κοινωνικός και οικογενειακός περίγυρος είτε γιατί εξαρτώνται οικονομικά από το σύντροφό τους. Παράλληλα, υπάρχει και ένα ταμπού για το πώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά χωρίς πατέρα» επισήμανε σχετικά με τον λόγο που οι γυναίκες δεν καταγγέλλουν την βίαιη συμπεριφορά που υφίστανται.

«Στόχος μας είναι να καταγγείλουν όσο περισσότερες γυναίκες γίνεται. Ο τετραπλασιασμός στις καταγγελίες στο 15900 πρέπει να θεωρηθεί καλός. Στόχος μας είναι να αρχίσουν οι γυναίκες να μιλούν. Οι γυναίκες μπορούν να καταγγείλουν και μπορούμε να τις βοηθήσουμε» τόνισε με νόημα.

«Η βία κατά των γυναικών έχει ευρύ φάσμα. Ξεκινά από την λεκτική παρενόχληση μέχρι την ανθρωποκτονία, ή αλλιώς τη γυναικοκτονία», εξήγησε.

Δείτε από το 3.13:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί