• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Βράζει» ο κόσμος της Ελευσίνας με το lockdown! «Πρέπει να ενημερωθούμε για να γίνει αποδεκτό από την κοινωνία»

«Βράζει» ο κόσμος της Ελευσίνας με το lockdown! «Πρέπει να ενημερωθούμε για να γίνει αποδεκτό από την κοινωνία»

Πολλά είναι τα ερωτήματα σχετικά με ακόμη σκληρότερο lockdown που επιβλήθηκε σε μία περιοχή όπου βρίσκονται εκατοντάδες εργοστάσια και αποθήκες.

«Αρτιότερη ενημέρωση» ζητά από τους υπεύθυνους διαχείρισης της κρίσης ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση πως η περιοχή τίθεται σε σκληρό lockdown λόγω του επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου.

Ο κ. Οικονόμου, σε πρωινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στην εικόνα που διαμορφώνεται από το πρωί, ενώ έκανε και ορισμένες εκτιμήσεις σχετικά με το πώς φτάσαμε στην αύξηση των κρουσμάτων.


«Αυτό είναι το ερώτημα που μας βασανίζει», τόνισε ερωτώμενος στο πού οφείλεται η εν λόγω αύξηση.

«Όταν επισημάνθηκε το πρόβλημα, εμείς, ως δήμος, θεωρήσαμε ως πιθανές εστίες τις βιομηχανίες ή το λιμάνι» σημείωσε ο ίδιος, αναφέροντας πως είναι μεγάλη η κινητικότητα στην περιοχή.

Συμπλήρωσε πως εντός του δήμου δεν διαμένουν ειδικές κοινότητες «που δεν συμμορφώνονται στα μέτρα».

«Σήμερα οι μετακινήσεις είναι αδιάληπτες» τόνισε, σημειώνοντας πως «είναι μεγάλη η ροή εργαζομένων που καταφτάνουν στην περιοχή».


Η αστυνομική παρουσία είναι έντονη, ενώ έχει αρχίσει και η διενέργεια τεστ σε βιομηχανίες της περιοχής, είτε μέσω ΕΟΔΥ είτε με πρωτοβουλία των ίδιων των επιχειρήσεων.

«Το καίριο ερώτημα είναι, πώς μία πόλη που δεν μπορεί να απομονωθεί γιατί είναι βιομηχανική περιοχή τέθηκε σε τοπικό lockdown;» διερωτήθηκε ο ίδιος και επανέλαβε την ανάγκη ενημέρωσης ώστε «να πειστούν οι πολίτες» για την αναγκαιότητα των μέτρων.

«Οι συμπολίτες μας και στο πρώτο κύμα της πανδημίας είχαν εξαιρετική συμπεριφορά που θα τη συνεχίσουν, όμως θα πρέπει να υπάρχει μία ενημέρωση ώστε να γίνει αυτό αποδεκτό από την κοινωνία».