Το ξέρατε; Το νησί με τις 92 παραλίες δίπλα στην Αθήνα

Ένας προορισμός έκπληξη μιάμιση ώρα μακριά σου

Αν σου αρέσουν οι κοντινές και εύκολες αποδράσεις δίπλα από την Αθήνα, υπάρχουν μερικοί προορισμοί που αν δεν έχεις ανακαλύψει ακόμη τότε χάνεις. Όπως για παράδειγμα ένα νησί τόσο κοντά που μπορεί να σου προσφέρει πολύ δυνατές συγκινήσεις και σίγουρα θα περάσεις καλά. Είναι το νησί με τις 92 παραλίες δίπλα στην Αθήνα. Ποιο άλλο; Η Κύθνος ! Ένα νησί έκπληξη με μια… χρωματιστή Χώρα και καλή αισθητική.

Ένα μέρος που θα περάσεις καλά ακόμη κι αν πας για σαββατοκύριακο όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Κύθνος: Ένα νησί για ήρεμες διακοπές

Η Κύθνος ένα νησί που σου εξασφαλίζει οικονομικές και ποιοτικές διακοπές. Μπορείς να φτάσεις εύκολα από το Λαύριο μέσα σε 1,5 ώρα και το κόστος του εισιτηρίου είναι μόλις 15 ευρώ. Μόλις φτάσεις θα ξεκινήσεις από το λιμάνι, τον Μέριχα, θα απολαύσεις τις βόλτες σου και θα φας σε πολύ προσεγμένα μαγαζιά και ταβερνούλες.

Οι ρυθμοί κυλούν ήσυχα και δε θα βρεις πολύ βαβούρα και πολυκοσμία. Αποτελεί δε έναν ιδανικό προορισμό για όλους τους τύπους των ταξιδιωτών. Θα περάσεις καλά είτε πας ως ζευγάρι, οικογένεια ή με παρέα.

Η Κύθνος με τις 92 παραλίες

Ένα από τα δυνατά χαρτιά του νησιού είναι οι παραλίες του. Έχει, εξάλλου, 92 παραλίες και δε θα ξέρεις ποια να πρωτοδιαλέξεις για να κάνεις τις βουτιές σου. Η Κύθνος έχει αυτό που λέμε παραλίες για όλα τα γούστα. Και απόλυτα οργανωμένες αλλά και πιο ήσυχες για να διαλέξεις αυτή που θες.

Μια από τις πιο φημισμένες παραλίες είναι η Κολώνα. Και όχι μόνο στις Κυκλάδες αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η παραλία Κολώνα είναι στην πραγματικότητα μια λωρίδα άμμου η οποία χωρίζει τη θάλασσα στη μέση, σε δυο αμμουδιές. Είτε το κοιτάς από ψηλά είτε από κοντά το φαινόμενο είναι εντυπωσιακό. Εκτός, όμως από αυτήν, η Κύθνος διαθέτει κι άλλες πολύ όμορφες αμμουδιές. Αν προτιμάς τις πιο ήσυχες καταστάσεις και να κάνεις ένα χαλαρό και απολαυστικό μπάνιο σε πεντακάθαρα νερά τότε πρέπει να πας στην μικρή αμμουδιά Μαρτινάκια. Για πιο οργανωμένες βουτιές σε κρυστάλλινα νερά και ψιλή άμμο θα πρέπει να πας ως την Επισκοπή ή την Απόλρουση.  Πρόκειται και για τις μοναδικές οργανωμένες παραλίες του νησιού.

Αν τώρα αναζητάς την απόλυτη ησυχία στο μπάνιο σου μπορείς να επισκεφθείς τις παραλίες Σκύλου, Γαϊδουρόμαντρα, Σιμουσί στα νοτιοανατολικά και Μαυριάνου και Στιφό στα νοτιοδυτικά του νησιού. Η Κύθνος, όπως βλέπεις, έχει πολλές επιλογές.

Ό,τι κι αν επιλέξεις, το σίγουρο είναι ότι θα ευχαριστηθείς το μπάνιο σου σε καθαρά νερά και απλωμένες αμμουδιές που δε θα ενοχλείς και δε θα σε ενοχλεί κανένας.

Η Κύθνος είναι το νησί που δε θα πας μια φορά είτε για λίγες είτε για πολλές μέρες.

(news.gr – φωτο:photo screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί