Το Σάββατο το ετήσιο μνημόσυνο του Δ. Σιούφα

Αύριο, Σάββατο 11 Ιανουαρίου θα τελεσθεί, από την οικογένειά του, το ετήσιο μνημόσυνο του πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα. Το μνημόσυνο θα γίνει στις 10 το πρωί, στο Α’ Νεκροταφείο. Ο ευπατρίδης πολιτικός γεννήθηκε το 1944 στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας και σπούδασε Πολιτικές επιστήμες και Δημόσια διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, και νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο […]

Αύριο, Σάββατο 11 Ιανουαρίου θα τελεσθεί, από την οικογένειά του, το ετήσιο μνημόσυνο του πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα.

Το μνημόσυνο θα γίνει στις 10 το πρωί, στο Α’ Νεκροταφείο.

Ο ευπατρίδης πολιτικός γεννήθηκε το 1944 στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας και σπούδασε Πολιτικές επιστήμες και Δημόσια διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, και νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στην Καρδίτσα το 1981 με τη Νέα Δημοκρατία και από τότε εκλεγόταν συνεχώς. Από τον Αύγουστο του 1991 μέχρι το Δεκέμβριο του 1992 χρημάτισε στην κυβέρνηση Κων. Μητσοτάκη υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και από το 1992 μέχρι το 1993 υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Εν συνεχεία ο Δημήτρης Σιούφας και μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2004 ανέλαβε υπουργός Ανάπτυξης στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων εξελέγη στις 27 Σεπτεμβρίου 2007 με 158 ψήφους (με ψήφους από τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ).

photo:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί