• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Το χειρότερο σενάριο για την πυρκαγιά στην Εύβοια- Η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια- Πολλαπλά πύρινα μέτωπα ανοιχτά σε όλη τη χώρα- ΤΥΧΑΙΟ; (ΒΙΝΤΕΟ)

Το χειρότερο σενάριο για την πυρκαγιά στην Εύβοια- Η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια- Πολλαπλά πύρινα μέτωπα ανοιχτά σε όλη τη χώρα- ΤΥΧΑΙΟ; (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπεράνθρωπες προσπάθειες κάνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να θέσουν υπό έλεγχο την καταστροφική πυρκαγιά.

Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν 227 άνδρες της Πυροσβεστικής και 12 εναέρια μέσα, μαζί με όσους εθελοντικά βοηθούν στην δύσκολη αυτή κατάσβεση.

Το έργο τους είναι αρκετά δύσκολο, κυρίως λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Να τονίσουμε πως ήδη εκκενώθηκαν τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι.

Πριν λίγες ώρες, το meteo, δημοσίευσε βίντεο που παρουσιάζει το χειρότερο δυνατό σενάριο για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Εύβοια. Σύμφωνα με αυτό, η φωτιά αναμένεται να περάσει ακόμη και τα Ψαχνά. Ταυτόχρονα το προγνωστικό σύστημα IRIS ενεργοποιήθηκε για να ενημερώσει τις Αρχές για την πορεία του μετώπου και την εξάπλωση της πυρκαγιάς τις επόμενες 24 ώρες.

Δείτε το βίντεο:

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες θα μεταβεί στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η φωτιά, υπενθυμίζουμε, πως ξεκίνησε κοντά στις 3 τα ξημερώματα, ενώ μετά από μερικές ώρες εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε Θάσο και Θήβα Πριν λίγο ενημερωθήκαμε και για πυρκαγιά στη Νέα Μανωλάδα στο ύψος της Εθνικής Οδού. Εχθές είχαμε πυρκαγιά στον Υμηττό.

Το τελευταίο διάστημα, σχεδόν κάθε μέρα έχουμε και μια νέα εστία, όπου μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο,δημιουργείται μια ή και δυο ακόμη. Τα εναέρια μέσα είναι περιορισμένα, ενώ όταν πέφτει το σκοτάδι οι δυνάμεις πυρόσβεσης εξασθενούν αισθητά μέχρι τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληοροφορίες, είχαμε 56 πυρκαγιές σε μόλις δυο ημέρες στη Δυτική Ελλάδα. Τα πολλαπλά αυτά πύρινα μέτωπα, φαίνεται πως δεν είναι τυχαία και μας φέρνουν στο μυαλό μνήμες από το -όχι και τόσο- μακρινό 2008.

Η Ελλάδα ζήτησε πριν λίγο «ευρωπαϊκή βοήθεια», με αίτημά της στον Ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει σε διάφορα σημεία της χώρας.

Κροατία και Ιταλία έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής στο αίτημα και στέλνουν εναέρια μέσα, τα οποία θα συμβάλουν στην επιχείρηση πυρόσβεσης. Επομένως η κατάσταση όπως καταλαβαίνετε, είναι σοβαρή.

Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

(φώτο: Pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...