Το 20% των καταστημάτων εστίασης δεν άνοιξε τη Δευτέρα

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, γνωστοποίησε ότι το 20% των επιχειρήσεων στον κλάδο της εστίασης παρέμεινε κλειστό τη Δευτέρα.

Κλειστό έμεινε το 20% των επιχειρήσεων στον κλάδο της εστίασης, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, αναφερόμενος στην πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των μπαρ, καφέ και εστιατορίων.

Ανάμεσα σ’ αυτές τις επιχειρήσεις συγκαταλέγονται και όσες διαθέτουν μόνο εσωτερικούς χώρους και επομένως, δεν μπορούν να ανοίξουν.


Κι αυτό, διότι η ύπαρξη τραπεζοκαθισμάτων επιτρέπεται μόνο σε υπαίθριους ή ημι-υπαίθριους χώρους – και πάντα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

«Η πρώτη μέρα στην εστίαση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καλή. Στο επίπεδο του καφέ η κίνηση ήταν σε ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά στο φαγητό η κατάσταση ήταν δραματική» επεσήμανε ο κ. Καββαθάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega».

Προειδοποίησε δε για επιπτώσεις τόσο στις θέσεις εργασίας, όσο και στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του κλάδου, κάτι το οποίο «θα φανεί στη συνέχεια».

Εκτίμησε, παράλληλα, ότι με βάση την κατάσταση στην αγορά, η προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στον καφέ – από το 24% στο 13% – δεν θα μπορέσει να «περάσει» στην τελική τιμή του προϊόντος.

Υπενθυμίζεται ότι καφέ, μπαρ και εστιατόρια «άνοιξαν» χθες, Δευτέρα, για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον τρεις μήνες.

Ωστόσο, η λειτουργία συνοδευόταν από μια σειρά έκτακτων μέτρων, όπως η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων μόνο σε εξωτερικούς χώρους, η τήρηση αποστάσεων ανάμεσα στα τραπέζια, η επιβολή ανώτατου ορίου πελατών, η υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους υπαλλήλους κ.α.

(Sputniknews – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί