Τι ώρα κλείνουν σήμερα τα σούπερ μάρκετ

Η "χαλάρωση" των μέτρων έφερε και τη διεύρυνση στο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά πια στις 21:00 όλες τις ημέρες, σε ολόκληρη τη χώρα.

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ προσαρμόζεται ανάλογα με τα μέτρα του lockdown και την απαγόρευση κυκλοφορίας. Για αυτό και είναι διαφορετικό το Σάββατο από τις καθημερινές

.Πιο συγκεκριμένα, πλέον η απαγόρευση κυκλοφορίας εφαρμόζεται από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 19:00 για όλες τις ημέρες (τα Σαββατοκύριακα ξεκινούσε στις 19:00) σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Έτσι αλλάζει και το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, τα οποία θα ανοίγουν από τις 07:00 το πρωί και θα κλείνουν στις 20:30 τόσο το Σάββατο όσο και τις καθημερινές, κάτι που σημαίνει πως οι καταναλωτές θα έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους ώστε να πραγματοποιήσουν τα ψώνια τους.

Το νέο ωράριο εκτός από τα σούπερ μάρκετ, ισχύει για τα καταστήματα τροφίμων γενικότερα, για τα φαρμακεία και για τα βενζινάδικα, τα οποία κλείνουν, δηλαδή, επίσης στις 20:30.Ωστόσο, οι καταναλωτές θα πρέπει πρώτα να επικοινωνούν με τα καταστήματα που τους ενδιαφέρουν ώστε να ενημερώνονται για το ακριβές ωράριο λειτουργίας, ενώ η μετακίνηση τους προς αυτά θα συνεχίσει να γίνεται με αποστολή SMS με κωδικό 2 στο 13033.

Η μετάβαση στο σούπερ μάρκετ

Για να μεταβείτε στο σούπερ μάρκετ θα πρέπει πρώτα να στείλετε SMS στο 13033 με τον κωδικό “2” (Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης [σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ], όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους), ενώ η μετακίνησή σας με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα επιτρέπεται μόνο εντός του δήμου, είτε σε απόσταση έως δύο χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

(sputniknews – φωτο: pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί