• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θεσσαλονίκη-Ζέρβας: «Η πόλη ετοιμάζεται να μπει ξανά στο μαγικό χάρτη των Χριστουγέννων»….Κάτι λείπει όμως

Θεσσαλονίκη-Ζέρβας: «Η πόλη ετοιμάζεται να μπει ξανά στο μαγικό χάρτη των Χριστουγέννων»….Κάτι λείπει όμως

Μία Θεσσαλονίκη που ετοιμάζεται να μπει «ξανά στο μαγικό χάρτη των Χριστουγέννων» υποσχέθηκε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά την παρουσίαση των δράσεων για το φετινό χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, που έγινε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.


«Στόχος μας είναι να δείξουμε έναν άλλον δρόμο. Να διαμορφώσουμε μια πεποίθηση πως γίνεται ό,τι είναι εφικτό για να αναβαθμιστεί η εικόνα της πόλης. Να δημιουργηθεί θετική ψυχολογία στους κατοίκους και τους επισκέπτες και να γίνει η Θεσσαλονίκη χριστουγεννιάτικος προορισμός. Φέτος είναι η αρχή, η βάση πάνω στην οποία θα χτίσουμε ώστε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο όπου θα κοιτάμε στα μάτια άλλες ευρωπαϊκές πόλεις», είπε ο κ. Ζέρβας, παρουσιάζοντας το όραμα της διοίκησης του για τις γιορτές των Χριστουγέννων. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η «καρδιά» των εκδηλώσεων θα χτυπάει και φέτος στην Αριστοτέλους, η οποία όμως θα χωρίζεται σε τρεις άξονες: Στην πλατεία Αριστοτέλους θα τοποθετηθεί ένα φυσικό έλατο, ύψους περίπου 20 μέτρων, μία φάτνη, φωτιζόμενοι κύβοι και «καθρεφτένια» δέντρα. Το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου έχει ήδη προγραμματιστεί για τις 7 Δεκεμβρίου με μεγάλη συναυλία.  

Στον δεύτερο άξονα, από τη Λ.Νίκης έως και την Εγνατία, θα τοποθετηθούν μεταξύ άλλων, τριγωνικές φωτιζόμενες αψίδες, πλαίσια με γλυπτά και γυάλινα κουτιά με πούπουλα, φως και αέρα. Ωστόσο, όλο το βάρος θα πέσει πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου, εκεί όπου θα στηθεί το Χωριό του Αϊ Βασίλη και το «Χωριό των Μαγεμένων» (ξύλινα σπιτάκια για τους επαγγελματίες της πόλης που θα πωλούν χριστουγεννιάτικα προϊόντα).

 «Προχωράμε σε σχεδιασμό που δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του δήμου Θεσσαλονίκης. Ούτε ένα ευρώ από τα προβλεπόμενα. Ο στολισμός θα χρησιμοποιηθεί και του χρόνου ακόμη πλουσιότερος», είπε ο κ. Ζέρβας.  

Ο δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο κομμάτι της Πλατείας Δικαστηρίων, πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου. «Μεταφέρουμε το κέντρο των εκδηλώσεων ψηλότερα, πάνω από την Εγνατία οδό. Είναι μια πολιτική απόφαση που σηματοδοτεί τη θέληση μας να αναζωογονήσουμε περιοχές που είχαν υποβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια» είπε. 

Συμπληρώνεται πως στο σχεδιασμό της διοίκησης, είναι να τοποθετηθεί σε όλες τις δημοτικές κοινότητες της πόλης από ένα φυσικό έλατο, το οποίο θα στολιστεί με πολύχρωμα λαμπιόνια και από ένα καράβι.

Η θέση της αντιπολίτευσης 

«Μία από τα ίδια θα κάνετε. Μια από τα ίδια που δεν θα δώσουν ώθηση στην πόλη», είπε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Γιώργος Ορφανός. «Η εκτίμηση μου είναι ότι η παρουσίαση ήταν πρόχειρη. Θα ήθελα να προωθήσουμε στην πόλη κάτι που της αξίζει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.  

Εκπροσωπώντας την παράταξη του Νίκου Ταχιάου «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» ο δημοτικός σύμβουλος, Βασίλης Γάκης, ζήτησε από τους συναδέλφους του να μην γίνονται τα Χριστούγεννα «αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης», ενώ αντίθετα η Ρία Καλφακάκου εκ μέρους της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» άσκησε κριτική αναφορικά με την έλλειψη κεντρικού σχεδιαστή ή αρχιτέκτονα στις δράσεις στολισμού της πόλης. 

Ο Σπύρος Βούγιας από τον συνδυασμό «ΠΟΛΗχρωμη Πόλη», ζήτησε «να κρατιούνται τα θετικά και να βελτιώνονται τα αρνητικά» αναφορικά με τον στολισμό, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος εκ μέρους της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» εξέφρασε την άποψη πως «δεν είναι κακό» να πάρει η Θεσσαλονίκη ιδέες από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ ο Γιώργος Ρακκάς από τον συνδυασμό «Μένουμε Θεσσαλονίκη» χρέωσε στη διοίκηση Ζέρβα «φλυαρία» στην προσπάθεια να σηματοδοτήσει μια τομή στο θέμα των γιορτών.

Σχόλιο El.gr: Αυτό που λείπει, εαν δεν το καταλάβατε, είναι η αναφορά στον ΧΡΙΣΤΟ.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •