Θεσσαλονίκη: Στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ το WWF Ελλάς

Με έντεκα ντοκιμαντέρ και την ιδιαίτερη ματιά των δημιουργών τους, το WWF Ελλάς παρουσιάζει στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (1-10 Μαρτίου), το κρίσιμο θέμα της συνύπαρξης του ανθρώπου με τη φύση.


Το WWF Ελλάς θα είναι για ακόμα μια χρονιά παρόν στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, με το “Βραβείο WWF Ελλάς” στην καλύτερη ταινία της κατηγορίας “Περιβάλλον”, το οποίο θα απονεμηθεί από τριμελή επιτροπή που θα απαρτίζεται από την Κατερίνα Χριστοφυλλίδου, δημοσιογράφο, τον Λευτέρη Φυλακτό, σκηνοθέτη, και τον Δημήτρη Καραβέλλα, γενικό διευθυντή του WWF Ελλάς, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

“Ο ιδιαίτερος φακός του ντοκιμαντέρ που εστιάζει στην αλήθεια της συνεχούς συνύπαρξής μας με τη φύση, αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο όλες τις πτυχές αυτής της αρχέγονης, αλλά και πολύπλοκης σχέσης του ανθρώπου με το ίδιο του το σπίτι, τη Γη. Αυτές οι ταινίες έρχονται να προστεθούν στην προσπάθεια όλων μας για αφύπνιση, προβληματισμό και δράση, καθώς είμαστε η τελευταία γενιά που μπορεί να σώσει τον πλανήτη και κατ’ επέκταση, τον εαυτό της”, σημειώνει ο κ. Καραβέλλας.

Στο φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αφιέρωμα “Γιατί να κοιτάζουμε τα ζώα;” με μια επιλογή αιχμηρών ντοκιμαντέρ που διερευνούν τη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα που ξεκινά από την αρχή του κόσμου, αλλά έχει αλλοιωθεί επικίνδυνα με το πέρασμα του χρόνου.

Επίσης, ο βραβευμένος με Όσκαρ – ελληνικής καταγωγής – Αμερικανός σκηνοθέτης, Λούι Ψυχογιός, παίρνει “carte blanche” από το 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και επιλέγει αγαπημένα του ντοκιμαντέρ άλλων δημιουργών απ΄ όλο τον κόσμο για να τα παρουσιάσει στο κοινό της διοργάνωσης.

(φώτο: Eurokinissi)