Θεσσαλονίκη: Κριτική στη διοίκηση Ζέρβα για τις μετακινήσεις των εργαζομένων

Κριτική στη διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τις μετακινήσεις των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης σε διαφορετικές υπηρεσίες,

άσκησαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ.Ζέρβας αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα -μετά και την δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης- είπε πως ως νέος δήμαρχος παρέλαβε “υπηρεσίες βαλτωμένες, υπαλλήλους που επαναπαύονταν, προϊσταμένους που λειτουργούσαν κατά το δοκούν, όχι με το πλάνο μιας διοίκησης που πρέπει να εξυπηρετεί τους δημότες”.

Πρόσθεσε δε, πως υπήρχε μια “χρόνια χαλαρότητα” και πως οι μετακινήσεις και οι αντικαταστάσεις των υπαλλήλων γίνονται με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών και την καλύτερη λειτουργία του δήμου. “Οταν παραδώσω αυτή τη διοίκηση, ο επόμενος δήμαρχος θα παραλάβει λειτουργικό οργανισμό και αποτελεσματικά στελέχη σε θέσεις ευθύνης. Ο δήμος διοικείται”, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον”, Γιώργος Ορφανός, με αφορμή την τελευταία φράση του δημάρχου σχολίασε: “Με το ό,τι ο δήμος διοικείται σε ποιους απευθύνεται ο δήμαρχος; Θέλει να εκφοβίσει κάποιους που θεωρεί ότι αντιδρούν; Τους εργαζόμενους; Που τους παίρνει και τους πετάει χωρίς να έχει κάνει θεώρηση και να υπάρχει νέος κανονισμός;”

Για “πρακτικές που παραπέμπουν σε εποχές Παπαγεωργόπουλου” έκανε λόγο η επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη Μαζί”, Κατερίνα Νοτοπούλου, αναφερόμενη κι αυτή από την πλευρά της, στις μετακινήσεις των εργαζομένων. “Τα έχετε κάνει μπάχαλο κι εδώ”, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η παράταξη της δεν θα επιτρέψει “τον ευτελισμό των ανθρώπων”.

Ο Βασίλης Γάκης, εκ μέρους του συνδυασμού “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα”, με επικεφαλής τον Νίκο Ταχιάο, είπε πως ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο λαμβάνουν εξουσία “με εντολή λαού και όλοι πρέπει να σεβαστούμε”, ωστόσο πρόσθεσε, πως δεν υπάρχει λόγος να γίνονται κινήσεις “με ερασιτεχνισμό ή υπεροψία”.

“Για μετακινήσεις εργαζομένων χωρίς κριτήρια” μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης “Οικολογία Αλληλεγγύη”, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί