• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θεσσαλονίκη: ¨Εκκληση της ΑΡΣΙΣ για τη συγκέντρωση βοήθειας για 17χρονο πρόσφυγα

Θεσσαλονίκη: ¨Εκκληση της ΑΡΣΙΣ για τη συγκέντρωση βοήθειας για 17χρονο πρόσφυγα

Έκκληση για οικονομική βοήθεια ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για 17χρονο πρόσφυγα που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας απευθύνει η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.


“Ο 17χρονος Ναμπίλ περπάτησε χιλιάδες χιλιόμετρα, κατόρθωσε να φτάσει ζωντανός στη χώρα μας, έζησε σε καθεστώς κράτησης ανηλίκων και τελικά βρήκε στέγη στην Κοζάνη, σε ξενώνα φιλοξενίας ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων της ΑΡΣΙΣ” σύμφωνα με ανακοίνωση της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο σκληρή για τον 17χρονο πρόσφυγα από το Πακιστάν. Τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ χιόνιζε και το θερμόμετρο έδειχνε πολικές θερμοκρασίες, ο 17χρονος Ναμπίλ χάθηκε σε δασική περιοχή. Εντοπίστηκε ύστερα από τρεις μέρες με κρυοπαγήματα, μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” της Θεσσαλονίκης, αλλά η διάγνωση έδειξε ότι είχε πάθει γάγγραινα στα άκρα. Για να σώσουν τη ζωή του 17χρονου, οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών, καθώς και των δακτύλων των χεριών του, εκτός από τους αντίχειρες.

“Το Δίκτυο Υπηρεσιών για την προστασία ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ έχει αναλάβει τη φροντίδα του προσφυγόπουλου, το οποίο φιλοξενείται δωρεάν στο Κέντρο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης … Ωστόσο, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, είναι κρίσιμο να γίνει προσθήκη τεχνητών μελών στα ακρωτηριασμένα άκρα του 17χρονου κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο Κέντρο Αποκατάστασης, ώστε το παιδί να εξασκηθεί στη χρήση τους με την υποστήριξη εξειδικευμένου προσωπικού” επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΑΡΣΙΣ.

Με αφορμή την 21η Μαρτίου που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, η ΑΡΣΙΣ απευθύνει έκκληση για βοήθεια προς όποιον μπορεί να συνδράμει οικονομικά, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του, “ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό των 12.000 ευρώ που υπολογίζεται ότι χρειάζεται για την αγορά των τεχνητών μελών προκειμένου ο 17χρονος να συνεχίσει τη ζωή του με αξιοπρέπεια”.

(φώτο: Eurokinissi)