• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θεσσαλονίκη: Δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε 132 αθλητές στο πλαίσιο του προγράμματος “Υιοθετήσετε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Τόκιο 2020”

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε 132 αθλητές στο πλαίσιο του προγράμματος “Υιοθετήσετε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Τόκιο 2020”

Δωρεάν κάλυψη των υγειονομικών τους αναγκών θα έχουν 132 αθλητές στο πλαίσιο του προγράμματος "Υιοθετήσετε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Τόκιο 2020" χάρη στη χορηγία της Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης,

προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) η οποία ανακοινώθηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Πρόκειται για αθλητές οι οποίοι θα μεταβούν στο Τόκιο της Ιαπωνίας, με στόχο να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Στους αθλητές αυτούς, όπως ανέφεραν ο επιστημονικός διευθυντής της Κλινικής, Νίκος Μαλισιόβας, και η γενική διευθύντριά της, Αικατερίνη Κεχαγιά, παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων καθώς, επίσης, νοσηλείας και χειρουργικών επεμβάσεων σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειάς τους.

“Σήμερα είμαστε 500 ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Σε αυτές τις 500 ημέρες οι αθλητές μας θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να πάρουν τις προκρίσεις για να πάνε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως όλοι οι άνθρωποι έτσι και οι αθλητές δεν ξέρουν τι τους επιφυλάσσει η μοίρα. Και τα θέματα υγείας είναι τα πιο σημαντικά που έχουν να αντιμετωπίσουν στο δρόμο τους. Έτσι είμαι σίγουρος ότι με τη σημερινή επικοινωνία της συμφωνίας μας και οι αθλητές γνωρίζουν πολύ καλά το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών οι οποίες προσφέρονται, και αυτό θα τους κάνει να νιώθουν αυτή τη σιγουριά που τόσο έχουν ανάγκη” ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

“Ο χειρότερος εχθρός και ο μεγαλύτερος εφιάλτης ενός αθλητή είναι ο τραυματισμός” επισήμανε η Ολυμπιονίκης, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, τονίζοντας τη σημασία αυτής της χορηγίας ενώ παράλληλα επισήμανε ότι κόντρα στις προβλέψεις η μικρή μας χώρα γίνεται μεγάλη, ειδικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες χάρη σε τέτοιες συνεργασίες.

“Όλοι ξέρουμε ότι αθλητικός τραυματισμός είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση γιατί δεν είναι μόνο να θεραπεύσεις το τραύμα αυτό καθαυτό. Πρέπει να διαχειριστείς τη βλάβη και να διαχειριστείς όλη αυτή την ανωμαλία στο προπονητικό πρόγραμμα και κυρίως ετοιμάσεις την απόδοση. Ηταν υποχρέωσή μας αυτή η “υιοθεσία” γιατί στην Κλινική μας υπάρχουν πολλά στελέχη που έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν το αθλητικό τραύμα” επισήμανε ο υπεύθυνος ορθοπαιδικός για την Ολυμπιακή Ομάδα, Βασίλης Λυκομήτρος, ο οποίος υπήρξε για πολλά χρόνια αθλητής αλλά και γιατρός στην Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας, στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, στην Manchester United και σε πολλές αθλητικές ομοσπονδίες.

(φώτο: Eurokinissi)