Αυτή είναι η αιτία θανάτου του Βαλυράκη – Η συγκλονιστική μαρτυρία διασώστη

Τις δραματικές ώρες αναζήτησης κι εντοπισμού της σορού του Σήφη Βαλυράκη περιέγραψε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ένας εκ των διασωστών, με το ενδεχόμενο ο πρώην υπουργός να χτυπήθηκε από την προπέλα, να είναι το επικρατέστερο.

Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις είναι η αιτία του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη ενω ο ιατροδικαστής εντόπισε και κακώσεις στην πλάγια αριστερή του λαιμού.

Το πιθανότερο από την προπέλα του πλοίου όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του OPEN.

Ο Νίκος Καλόγριας αναφέρει επίσης στο πόρισμά του ότι συνεπακόλουθο ήταν ο πνιγμόςενώ δεν διαπίστωσε να είχε υποστεί νωρίτερα έμφραγμα. Όπως όλα δείχνουν ίσως από κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο να έπεσε στο νερό και η προπέλα να του προκάλεσε κακώσεις στο κεφάλι και στο λαιμό.

Αύριο θα γίνει η κηδεία του από το κοιμητήριo Παπάγου.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Ο αντιπρόεδρος του εθελοντικού συλλόγου δασοπυρόσβεσης και διάσωσης Ευβοίας κ. Στάθης Χαράλαμπος είπε ότι το άψυχο σώμα του Σήφη Βαλυράκη βρέθηκε σε μικρή παραλία στο Πεζονήσι ή αλλιώς “Νησί των Ονείρων” όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι, 500 μόλις μέτρα από το σπίτι του καθώς σε αυτό το νησί μπορεί να προσεγγίσει αυτοκίνητο οδικώς αλλά και πεζή.

“Εμείς ειδοποιηθήκαμε περίπου στις 18:30 το απόγευμα από την Πολιτική προστασία του Δήμου Ερέτριας για να συνδράμουμε στις έρευνες και όταν πήγαμε ήδη πλωτά του λιμενικού,ιδιώτες με σκάφη,η αστυνομία αλλά και ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού σάρωναν την περιοχή.Μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε βρεθεί τίποτα” ανέφερε ο διασώστης.

Πως εντοπίστηκε η σωρός του Σήφη Βαλυράκη

Λίγα λεπτά όμως αργότερα, συνέχισε, μας ειδοποίησαν ότι βρέθηκε το φουσκωτό του πρώην υπουργού με αναμμένη τη μηχανή.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα αργότερα και λίγο μετά τις 8 ένας κάτοικος της Ερέτριας,(πολλοί απλοί πολίτες που γνώριζαν τον Σήφη Βαλυράκη έσπευσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του),Θωμάς Τσίγκος λέγεται που διατηρεί καθαριστήριο με ένα φακό εντόπισε τη σωρό του πρώην υπουργού σε ένα μικρό παραλιάκι με άμμο στο “Νησί των Ονείρων”. Τρέξαμε όλοι λιμενικό αστυνομία πολίτες και αυτό που αντικρύσαμε δεν περιγράφεται.

Ήταν σε ακαμψία

Το πρόσωπό του ήταν χτυπημένο πιθανώς από την προπέλα του φουσκωτού και ακρωτηριασμένο ένα δάκτυλο του χεριού ενώ το σώμα του ήταν σε ακαμψία.Ήταν σοκαριστικό το θέαμα” είπε ο κ.Χαράλαμπος.

Το πιο πιθανό εκτιμά ο διασώστης είναι ο Σήφης Βαλυράκης να έπεσε κατά κάποιο τρόπο στη θάλασσα, να τον χτύπησε η προπέλα και οι ισχυροί νοτιάδες να τον παρέσυραν σε αυτό το μικρό κόλπο. Εάν δεν ήταν αυτή η μικρή αμμουδιά τότε το σώμα του θα είχε παρασυρθεί χιλιόμετρα μακριά.

Αναμονή για το πόρισμα

Το πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής, οι συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε στο νερό ο Σήφης Βαλυράκης και το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τη στιγμή που τηλεφώνησε η σύζυγος του στο Λιμεναρχείο ωσότου εντοπιστεί νεκρός από τους άνδρες του Λιμενικού, αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ.

ΠΗΓΗ πληροφοριών: ΕΤ, ekriti.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί