Τέλη κινητής τηλεφωνίας: Πάνω από 250.000 νέοι 15 – 29 ετών δήλωσαν συμμετοχή σε μία εβδομάδα

Μαζική είναι η συμμετοχή των νέων ηλικίας 15 ως και 29 ετών στη διαδικασία απαλλαγής από τα τέλη κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας.

Όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ήδη σε μία εβδομάδα πάνω από 250.000 αριθμοί δηλώθηκαν στην ειδική πλατφόρμα http://mobilefees.gov.gr.

Η δυνατότητα εγγραφής στο Μητρώο που δίνεται σταδιακά συνεχίζεται με βάση το καταληκτικό ψηφίο του ΑΦΜ του αιτούντος. Σήμερα 18 Ιανουαρίου 2022 μπορεί να γίνει ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 8 ενώ αύριο 19 Ιανουαρίου θα γίνει ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 9.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Η εγγραφή στο Μητρώο είναι απλή και ολοκληρώνεται με τη δήλωση του ΑΜΚΑ (ή ΠΑΑΥΠΑ), του αριθμού κινητού του δικαιούχου και του παρόχου στον οποίο λειτουργεί ο αριθμός κινητού τηλεφώνου προς απαλλαγή τελών. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη και στην αγγλική γλώσσα.

Η είσοδος στο mobilefees.gov.gr γίνεται μέσω κωδικών Taxisnet:

  • είτε του δικαιούχου, αν αυτός είναι ενήλικας (18-29 ετών),
  • είτε εκείνου που έχει την επιμέλεια του δικαιούχου, αν αυτός είναι ανήλικος (15-17). Η σχέση επιμέλειας ελέγχεται αυτόματα, κατόπιν διασταύρωσης με το Μητρώο Πολιτών ή εναλλακτικά με το έντυπο Ε1 της πιο πρόσφατης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
  • Με την ολοκλήρωση της υποβολής της αίτησης στο Μητρώο, ο πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας ενημερώνεται αυτόματα για την εφαρμογή της απαλλαγής κατά την έκδοση λογαριασμού ή την ανανέωση χρόνου ομιλίας, χωρίς να απαιτείται κάποια άλλη ενέργεια από πλευράς του δικαιούχου. Σε περίπτωση μεταφοράς του αριθμού σε άλλη εταιρεία (φορητότητα), ο νέος πάροχος ενημερώνεται αυτόματα μέσω του Μητρώου ότι ο συγκεκριμένος αριθμός δικαιούται απαλλαγής. Αυτόματα θα γίνεται και η διακοπή της απαλλαγής για δικαιούχους που συμπληρώνουν το 29ο έτος.

(φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί